Прочитај ми чланак

ДИКИЋЕВ AДВОКAТ Братислав је дошао под Острог јер болује од рака, а не због избора

0

Бивши командант Жандармерије Братислав Дикић започео је штрајк глађу и жеђу у притвору у Црној Гори, изјавио је његов адокат Милан Петровић.

bratislav dikic

У ноћи уочи парламентарних избора, црногорска полиција ухапсила је Дикића и још 19 држављана Србије под оптужбом да су створили криминалну организацију и планирали терористичке нападе, па чак и киднаповање црногорског премијера Мила Ђукановића.

Бранилац бившег шефа српске Жандармерије Братислава Дикића, изјавио је данас да је његов клијент негирао кривично дело које му се ставља на терет и да је у притвору започео штрајк глађу и жеђу, јавили су подгорички медији.

Петровић је у изјави за Н1 објаснио да је Дикић започео штрајк глађу од момента привођења због, како каже, неправде за коју сматра да му је учињена.

“Осећа се јако лоше због свега овога што покушава да му се подметне. Он је дао данас изјашњење на предлог тужиоца за одређење притвора. Рекао је да стоји на располагању држави Црној Гори, да је спреман да одговори на сва њихова питања, али да са овим што му се ставља на терет заиста нема никакве везе”, каже Петровић.

Петровић каже да је Дикић дошао у приватну посету Црној Гори која нема везе са изборима, нити са догађајима који је наводно требало да се десе.

“Дошао је под манастир Острог на молитву излечења због тешке болести од које болује – карцинома. Тако да је тај сплет околности због којих се он нашао у Црној Гори потпуно искоришћен супротно“, наводи он и додаје да је Дикић демантовао да познаје остале ухапшене, што су и они сами потврдили током саслушања.