Прочитај ми чланак

Демократски савез Хрвата у Војводини: Усвојити Декларацију о Војводини

0

dshv1(Бета)
Демократски савез Хрвата у Војводини (ДСХВ) оценио је данас да се у војвођанском парламенту мора остварити јединство и усвојити Декларација о заштити уставних и законских права АП Војводине, „без обзира на то што она има само симболички, деклараторни карактер“.

Председништво ДСХВ-а је, на седници која је данас одржана, оценило да су права АП Војводине угрожена дуги низ година и да покрајинска власт у претходном раздобљу није имала активно стајалиште о заштити права и интереса Покрајине.

„И поред тога, сматрамо да покрајинска власт не сме поклекнути под политичким и медијским притисцима и да мора остварити јединство и у Покрајинској скупштини и усвојити Декларацију о заштити уставних и законских права АП Војводине, без обзира на то што она има само симболички, деклараторни карактер“, наводи се у саопштењу.

Председник ДСХВ Петар Кунтић је, како је саопштено, обавестио чланове Председништва о првим званичним разговорима руководства ДСХВ-а и новоизабраног председника Покрајинског одбора ДС Мирослава Васина, а оцењено је да нема ниједног разлога да се сарадња не настави и у наредном периоду.

На седници Председништва је позитивно оцењено што је у Зрењанину основана прва месна организација ДСХВ након 23 године постојања у Банату.