Прочитај ми чланак

Делегација Здраве Србије у Москви: Потврђено српско-руско пријатељство

0

Председник Здраве Србије Милан Стаматовић и председник Извршног одбора странке Арсен Ђурић боравили су у Москви и притом у неколико састанака са званичницима Руске Федерације још једном потврдили нераскидиве историјске везе између српског и руског народа, добивши уверавања руске стране да ће тако бити и у будућности.

„И приликом недавне посете заменика премијера Руске Федерације Јурија Борисова Србији и Златибору, добили смо потврду снаге заједништва наша два народа уз жељу да се та сарадња продуби у области економије, туризма, културе и спорта. Спајају нас заједничке вредности и све оне духовне врлине по којима су познати словенски народи“ рекао је Стаматовић, нагласивши да је управо општина Чајетина, у којој је седиште Здраве Србије, прва у Србији основала Канцеларију за сарадњу са Руском Федерацијом.

Током посете Москви, делегација Здраве Србије је разговарала и са Андрејем Леонидовичем Красовим, замеником председника Комитета одбране Руске Думе, са којим је постигнута пуна сагласност о бројним геополитичким темама и питањима од значаја за српски и руски народ.