Прочитај ми чланак

ДЕГУТАНТНО Брнабић: Беба је партнерки и мени променила живот; Пантела је супер

0

Премијерка Србије Ана Брнабић истиче да је њеној партнерки Милици Ђурђић и њој долазак бебе у потпуности променио живот, као и да ће Нову годину дочекати управо са њих двоје. Између осталог, каже да је највише поносна на то што је у тиму председника Србије и лидера напредњака Александра Вучића, од кога свакодневно учи.

– Све се променило, све је другачије. То је највећа радост која ми се у животу догодила – истиче у интервјуу за „Курир“ премијерка Брнабић о доласку бебе у заједнички дом у коме живи с партнерком.

Радује се новогодишњој ноћи, јер ће, како каже, провести са породицом.

– Бићу код куће. Ово је Игорова прва Нова година, имамо јелку и поклоне и бескрајно се радујем томе да будемо сви заједно – не оставља дилему премијерка.

На питање колико с партнерком прича о политици, премијерка каже да је Милица њен највећи критичар.

– Она је мој најжешћи критичар. Врло је искрена и директна, што мени помаже да останем са обе ноге на земљи. Недостаје јој наш ранији живот и ја сам јој неизмерно захвална на свој личној жртви коју је поднела откада сам ушла у политику, због чега смо изгубили огроман део наше приватности – истиче она.

Како наводи, слободно време готово да уопште нема, а када га нађе углавном је са породицом и пријатељима.

– Овај посао захтева пажњу и позорност у сваком тренутку. Када легнем да спавам, а напољу је пљусак, размишљам да ли ће негде бити поплаве. Када нема снега у време када уобичајено треба да га има, зовем министра Недимовића да га питам како нам то утиче на пољопривреду. А када и имам слободно време, ту је председник који ради. Једном ме је позвао у пола седам ујутро за 1. мај да ме пита зашто увозимо малине кад су наше боље и да ли смо добили податке за раст у априлу. То мало слободног времена које нађем проводим с породицом и пријатељима – наводи Брнабић.

Одевни стил премијерке

Њене упечатљиве одевне комбинације неретко су тема јавности, а сада објашњава какав је њен стил облачења.

– Највише бих волела да стално могу да будем у кошуљи или мајици и фармеркама. Нажалост, морам да се прилагодим захтевима овог посла, а то и радим на неки свој начин – не оставља дилему она.

Чланови СНС-а прихватили су ме као део породице

Премијерка је однедавно постала и званично члан Српске напредне странке, а како каже, у ту странку прихваћена је „као део породице, део тима који има исту мисију – да врати Србији достојанство и направи систем у коме ће наша земља и њени грађани показати сав свој потенцијал.“

Премијерка је у октобру постала члан СНС-а

– Од првог дана сам имала пуну подршку странке. Веровали су у мене и када су се сви остали смејали концептима које предлажем – од е-управе до дигитализације. Веровали су у мене и када сам предлагала да мењамо имиџ Србије кампањом „Србија ствара“ и да позовемо све изванредне уметнике, научнике, истраживаче, креативце у сваком смислу, да буду „креативни амбасадори“ Србије без обзира на њихово политичко опредељење. Зато што су неке ствари изнад политике и зато што нисмо непријатељи ако смо неистомишљеници – каже премијерка.

О изборима, трзавицама у Влади…

На питање да ли је истина да жели амбасадорско место у САД-у, Брнабић не одговара конкретно, али наводи да се то помиње „само у појединим медијима“.

На питање да ли себе види у у Немањиној након избора, премијерка наводи да је остало још доста важних пројеката који би требало да се заврше како би заокружили мандат, а тек након избора, има смисла причати о томе ко ће водити следећу владу.

О спекулацијама да у Влади постоје трзавице, о неслагању с потпредседницом Зораном Михајловић, министрима Ненадом Поповићем и Владаном Вукосављевићем, премијерка каже да је „све то део нормалног живота и посла.“

– Влада је као и сваки други колектив и сваки други тим. Лагала бих када бих рекла да код нас не постоје трзавице, неслагања или различита мишљења, али то је све део нормалног живота и посла. Разумем да су такве теме атрактивне за медије и оне свакако углавном изгледају другачије у новинама него у реалном животу, али када подвучете црту, једино је важно да ми, упркос неким неслагањима, радимо заједно и испоручујемо грађанима резултате. Ми нисмо селебрити, ми смо сервис грађана – објашњава Брнабић.

О поређењу са фудбалером: „Пантела ми делује супер“

Након што је променила фризуру неретко се у јавности могло чути како премијерка подсећа на фудбалера Марка Пантелић. Брнабић каже да је он само један од личности са ким су је поредили, као и да нема проблем са тим.

– Е, са киме ме све пореде и како ме све зову, о томе могу мали есеј да напишем. Али то је све у реду, иде у рок службе. Као што је сто пута председник Вучић рекао (још једна ствар коју сам од њега научила): нисам овде да би ме људи волели, него да нешто урадим за своју земљу. Марка Пантелића сам упознала у посети Луксембургу ове године и срела се с њим баш прошле недеље на прослави 100 година ФСС. Не знамо се добро, али ми делује као супер човек – закључује премијерка.