Прочитај ми чланак

Дачићу нико неће смети на црту

0

Конгрес Социјалистичке партије Србије неће бити одржан у јулу, на рођендан странке, већ до краја године, изјавио је лидер социјалиста Ивица Дачић.

ivica-dacic--betaБез конкуренције: Ивица Дачић

Он није желео да говори о персоналним променама унутар странке.

“Рано је за сада о томе. Одлуке, и не само те, тек долазе на ред“ каже Дачић’.

Међутим, како сазнаје београдски лист, у СПС ће бити кадровских промена, највероватније и у Председништву и међу потпредседницима странке. Како сада ствари стоје, нико неће смети Дачићу да изађе на црту када је реч о кандидатури за лидера странке.

“Има самосталних наступа и различитих мишљења унутар странке, али Дачић држи чврсто своју позицију и тренутно нико се не би усудио да заигра на место шефа странке. То је сигурно“, каже извор “Блица“.

Он додаје да ће се међу кандидатима за потпредседнике наћи садашњи председник Извршног одбора Бранко Ружић и члан Председништва Александар Антић. Питање је да ли ће Ружић имати подршку да се кандидује за место заменика председника странке, на којем је тренутно Жарко Обрадовић.

Извор “Блица“ каже да је Ружић најозбиљнији кандидат и с подршком дела странке на локалу, али да о томе коначну одлуку доноси Дачић. Ружићу је отворен пут за место потпредседника странке, али није извесно да ли би због те позиције оставио место председника ИО. Антић, међутим, нема препреке да се кандидује за место потпредседника странке.

“Свака кандидатура која буде истакнута биће унапред договорена, и то са Дачићем. Нико неће ни око нижих места солирати“, додаје извор београдског листа.

(Вести, Блиц)