Прочитај ми чланак

Дачић: Зна се кога Србија подржава

0

dacic taci

Грачаница — Премијер Ивица Дачић изјавио је, на почетку посете Грачаници, да је на КиМ дошао како би пренео поруку да се Србија брине о својим грађаниам.

Дачић је рекао и да ће тако чинити и убудуће.

„За нас је битно да Срби буду јединствени и да најбоље заштите своје интересе“, рекао је Дачић новинарима пролазечхи кроз манастирску порту окружен снажним обезбедјењем.

Према његовим речима Влада Србије на овај начин жели да пренесе и поруку мира и потребе за заједничким животом на Косову и Метохији.

На питање да ли је потребно толико обезбедјење Дачић је рекао да њему обезбедјење на КиМ не треба, и да људи којима је окружен нису припадници његовог личног обезбедјења, већ пратња која му је додељена за ову посету. 

Упитан да ли ће напусити порту манастира након разговора са владиком Теодосијем будући да је у центру места предизборни скуп листе „Градјанска иницијатива српска“ чији наступ на локалним изборима на КиМ подржава влада Србије, Дачић је одговорио потврдно. 

„Није моје да учествујем на партијским скуповима, али јасно се зна кога Србија подржава“, рекао је Дачић. 

У позиву који је „Српска“ раније упутила медијима да испрате скуп најављено је обраћање челника те листе Владете Костића, кандидата за градоначелника Бранимира Стојановића и народног посланика Звонимира Стевића , али не и премијера Дачића.

(Танјуг)