Прочитај ми чланак

Дачић: Волео бих да видите како је мени

0

dacic

Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је данас да Србија треба да постане чланица Европске уније (ЕУ) због тога што је то њен економски интерес и поручио да би због великих притисака волео да сви грађани Србије имају прилику да виде како изгледају бриселски преговори.

„Волео бих да сви могу да виде како то у ставри изгледа и сигуран сам да више нико не би имао примедби како водимо преговоре“, казао је Дачић обраћајући се грађанима Бољевца на скупу у њиховом Дому културе.

Он је рекао да су међународне околности такве да Косово има велику подршку и да добија и новчана средства.

„Тешко је рећи да ће се Приштина вратити Београду“, рекао је Дачић.

Он је поручио да је српска делегација изложена великим притисцима и да су у питању одлуке од националног интереса.

„Србија мора да уђе у ЕУ водећи рачуна о националним интересима и развијајући економију“, рекао је Дачић.

Он је политику коју Србија треба да води у међународним односима описао као „плес по жици“, јер Србија има стратешки интерес да постане чланица ЕУ, а свесна је и тога да су јој Русија и Кина велики пријатељи и да су је увек подржавали.

Дачић је поручио да „Србија треба да почне да добија битке, а не да их води како би их губила“ и подсетио на Толстојеву реченицу да „битку добија само онај ко је чврсто решио да је добије“.

„Србији нису потребне бајке ни бенседини, потребно је да решавамо проблеме“, рекао је Дачић и додао да је „време цртаних филмова пред лаку ноћ прошло да се због тога и налазимо ту где смо сад“.

„Да ми је неко 1990-тих година рекао да ће Бугарска пре Србије да уђе у ЕУ, ја бих му рекао да је луд“, казао је Дачић и указао да су Србију скоро сви суседи претекли у европским интеграцијама, а да ће ускоро и Албанија.

(Бета)