Прочитај ми чланак

Дачић одговорио Брнабићевој: О Влади одлучује Вучић

0

Социјалистичка партија је поуздан коалициони партнер. Много тога доброг смо остварили заједно са СНС-ом и сматрам да је у интересу Србије да наставимо рад, али одлука о томе је свакако на Александру Вучићу као победнику избора.

То је за „Новости“ поручио шеф дипломатије и лидер социјалиста Ивица Дачић, реагујући на оцену премијерка Ане Брнабић да „Вучић најозбиљније размишља о уласку у коалицију са лидером Српског патриотског савеза (СПАС) Александром Шапићем“.

Гостујући у јутарњем програму телевизије „Пинк“, она је рекла да је Вучић веома разочаран у неке њему блиске људе и да је тешко поднео подршку коју су њихови коалициони партнери из СПС-а дали протестима опозиције у Београду.

„Вучић мисли да Шапићу много тога недостаје, да мора још да учи и да ради, али да је оно што цени код њега борбеност. Шапић је показао да жели и да уме да се бори, и то је показао у тренуцима када се наши коалициони партнери, пре свега мислим на СПС, нису тако борили, као и неки из СНС-а“, навела је Брнабићева.
Испричала је да је на недавној седници председништва СНС-а Вучић тражио од страначких сабораца да се изјасне о четири опције у вези са будућим партнерством у Влади. Прва је да СНС буде у коалицији са СПС-ом, друга да буду у коалицији са Шапићевим СПАС-ом, трећа да уђу у партнерство и са СПС-ом и са СПАС-ом, и последња опција – да СНС буде сама уз подршку мањина.

„Ја сам гласала да СНС формира власт са мањинама. Заиста мислим да би то била најбоља могућа опција за Србију“, навела је Брнабићева.