Прочитај ми чланак

ДАЧИЋ O ПРОВОКАЦИЈАМА ИЗ ХРВАТСКЕ: Доста шале, прекините антисрпску кампању!

0

Ово што се дешава у Хрватској доказ је да су наше оцене о антисрпској кампањи у тој земљи потпуно оправдане. Све је последица тога што се уместо једногласне осуде увек појаве и неки који би да релативизују нападе и дивљање.

Овако је у недељу шеф дипломатије Ивица Дачић, за „Новости“, прокоментарисао то што су уместо снажних осуда и извињења због невиђеног скандала који се недавно догодио у Сплиту, када су нападнути ватерполисти Црвене звезде, из Хрватске јуче стигле нове провокације. На карневалу у Каштелима симулиран је линч српских спортиста на сплитској Риви и запаљена лутка са ликом Милорада Пуповца.

– Ако се из покушаја линча ватерполиста Црвене звезде изродио скеч за широке народне масе, треба ли да стрепимо и да би „шала“ са спаљивањем лутке Пуповца могла да буде генерална проба за нешто што се спрема њему као лидеру Срба? Зато позивамо све хрватске званичнике, на свим нивоима, да озбиљно схвате сваки инцидент и напад на Србе. Доста су се шалили – каже Дачић.

Да скандал на маскенбалу у Каштелима буде већи, окупљени грађани су са одобравањем пропратили спаљивање лутке на ломачи, узвикујући „Пуповац се претворио у пепео“.

Писел: Забава фашиста

Хрватски колумниста Драго Пилсел ове скандалозне догађаје назива забавом фашиста.

– Никад нисам волео карневал, мислим да је то ствар за тешке будале. Али када видим како пале лутку Милорада Пуповца у Каштел Сућурцу, тада схватам да је и то забава малоумних фашиста које би све до једног требало побацати у море. Мада, не верујем у њихово отрежњење – написао је он на „Твитеру“.

                           ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!