Прочитај ми чланак

Дачић о изјави Маринике Тепић: Само прави штету

0

Реагујући на поновљене наводе потпредседнице Странке слободе и правде Маринике Тепић, да је новац за повлачење признања о Косову “стављао у свој џеп”, министар спољних послова Ивица Дачић каже за Нова.рс да је Тепић својим изјавама нанела штету акцији повлачења признања Косова и да ниједан човек није дао паре држави за ту кампању.

Он је рекао да, иако се није појавио на припремном рочисту поводом тужбе коју је поднео против Тепић, да ће присуствовати наредним суђењима, те да Тепић треба сад да докаже своје тврдње.

“Повлачење признања Косова је била државна акција, о томе је одлучивала Влада. Ниједна компанија није у томе учествовала. Лако је некога оптуживати, сад треба то да докаже”, истиче Дачић, додајући да је Тепић својим изјавама наноси штету акцији повлачења признања.

“Њене изјаве су нанеле стету кампањи повлачења признања, јер испада да су тамошњи органи корумпирани. Не постоји ниједан човек на свету ко је дао паре за повлачење признања, и зато сам је и тужио”, објашњава Дачић.

Подсетимо, данас је одржано припремно рочиште поводом тужбе коју је Ивица Дачић поднео против Маринике Тепић. Он је тужио потпредседницу Странке слободе и правде за нарушавање угледа и части, истичући да га је Тепић лично увредила. Међутим, на припремном рочишту није дошло до сучељавања Дачића и Тепић, с обзиром да се министар спољних послова није појавио, већ је уместо њега присуствовао адвокат Немања Лукић.