Прочитај ми чланак

Дачић о београдским изборима: Можда идемо са СНС

0

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је данас да је та странка спремна да разговара са Српском напредном странком о заједничком наступу на поновљеним београдским изборима.

– Разговараћемо међусобно око тога како ће се наступити на изборима. Ја сам и раније говорио да би евентуално у случају укрупњивања опозиционалних странака и опозиционих блокова требало можда размишљати о неком заједничком наступу. Тако да смо спремни да разговарамо и о неком заједничком наступу на градским изборима и на овим локалним изборима који након тога следе – изјавио је Дачић у Анталији, где као министар спољних послова учествује на Анталијском дипломатском форуму.

Дачић је додао да је јасно да постоји довољан број одборника који би чинили већину у Скупштини Београда, али да је „заједнички став да се не иде на тако нешто, да се не би се постављало питање легитимитета“.

Упитан којој функцији се нада у новој Влади Србије, Дачић је одговорио да није било још говора о кадровским решењима и подсетио да његова странка у понедељак иде на консултације са председником Вучићем.

– Неспорно је да смо ми још раније разговарали да ћемо наставити сарадњу (са СНС). Ми смо поносни на све оно што смо позитивно остварили и сматрамо да би било веома битно да наставимо ту сарадњу, пре свега окупљени око заједничких циљева. То је и основа и да на пример и заједно учествујемо на неким изборима, наравно уз очување идентитета сваке од политичких странака. Али у смислу настављања сарадње и разговора о неким конкретним питањима нисмо до тога стигли – рекао је Дачић.