Прочитај ми чланак

Дачић чува Динкића од новинских натписа

0

ivica-dacic(НСПМ)

Премијер Србије Ивица Дачић напомиње да ће одмах после 28. јуна и одлуке ЕУ о датуму за почетак преговора бити преиспитан рад сваког министра.

„Када кажем да ће сви бити на провери, онда то и мислим. Сви ресори су под провером, све ће морати да полажу рачуне за оно што су урадили, али и за оно што нису. Дакле, и ја ћу морати да видим шта се радило у Министарству унутрашњих послова. Шта је добро, а шта лоше урађено. Пазите, реконструкција се неће односити само на министре, већ и на неке државне секретаре, директоре агенција и све остале“ , каже премијер.

Он је додао да се то односи и на Динкића и да не разуме шта ту није јасно.

Пошто се последњих дана пише да Динкић неће дати Министарство финансија, Дачић каже да није видео да је баш тако рекао.

„Рећи ћу вам да оно што важи за све, мора да важи и за Млађана Динкића. Нико не може да уцењује ову владу и државу. Ни Динкић. Ако покушавате да ме навучете да се јавно у новинама свађам с Млађом, неће вам успети“, објашњава он.

Дачић каже да нема никаквог сукоба међу њима, а камоли рата и да то новинари пумпају. Такође, премијер није желео да коментарише да ли полиција истражује сумњиве послове министра финансија, јер каже „да то никако не може да коментарише“.

Што се тиче афере „Кипар“, Дачић каже да је истрага у неколико наврата била вођена и да је било кривичних пријава.

„Једну је поднео сада покојни Владан Батић, али ниједна од тих истрага није дошла до конкретних доказа да је неко украо или сакрио неке паре“.

Када је у питању случај Националне штедионице, Дачић каже да се тај слушај ради и да је само један од 24 којима се бави Радна група МУП-а. Дачић је рекао да не зна да ли је Динкић у том предмету под истрагом.

Он је додао да избори у овом тренутку нису добро решење јер би били лоши за Србију, којој су неопходни стабилност и економски опоравак.

Даћић је поновио да што се тиче датум и добијања „зеленог светла“, да „ми нисмо саобраћајци и да нам не требају никакви семафори, никаква светла“ јер смо заслужили да добијемо датум.

 датум.