Прочитај ми чланак

ДА ЈЕ ОПОЗИЦИЈА БОЈКОТОВАЛА изборе 2000. године, Милошевић би и даље владао СРБ

0

Генерални секретар Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Бојан Костреш оценио је данас, поводом 19. годишњице изборне победе Демократске опозиције Србије над режимом Слободана Милошевића, да би Милошевић „и данас владао да је опозиција тада бојкотовала изборе“.

„Опозиција је тада учествовала на изборима у крајње недемократским условима. Свакодневно је оптуживана за издају. Опозиција се, ипак, снажно борила и победила. Да није било 24. септембра, не би било ни 5.октобра“, навео је Костреш у саопштењу.

Foto: www.mc.rs

Додао је да је изборни успех опозиције из 2000. године „показао да бојкот не сме бити решење, чак и када су изборни услови лоши“.

„Да су се опозиционе странке тада понашале као део опозиције данас, сигурно је да би Слободан Милошевић и Мирјана Марковић владали и даље. ЛСВ инсистира на фер изборним условима и оснаживању демократске свести свих актера у изборном процесу. Баш зато су договори око фер изборних услова веома битни, али се они морају одржавати у институцијама система“, навео је Костреш.