Прочитај ми чланак

Ћута: У суботу идемо на Пинк, Вучић се не осећа довољно угрожено

0

Посланик Зелено-левог клуба Александар Јовановић Ћута изјавио је да је у петак планирано девето окупљање демонстраната између пет и шест сати поподне, код Сава центра.

„Изаћи ћемо на ауто-пут и до осам сати ће бити блокада. Што се суботе тиче, окупљање је у 18х, испред Скупштине, кратка обраћања, и идемо на Пинк“, поручио је Јовановић.

Фото: Принтскрин

„Газела је место да када нема институција, онда се то све де на улицу. Што се тиче блокаде, планиране су две колоне. Једна кола ће кренути из Шимановаца, друга са Бубањ Потока, кренуће по 30-40 кола из једног и другог правца, и планирамо да се сретнемо Газели. Ту ће бити народни посланици и активисти“, најавио се саговорник Н1.

Оцењује да ће се успорити саобраћај и констатује да нико неће бити срећан када се омета саобраћајница, али напомиње да је то један од начина да се нешто промени.

„Власт ће да се промени само под притиском. Да ли ће тај притисак бити довољан, а да бар део захтева испуне, ја то стварно не могу да знам. Али оно што могу да знам је да ово како се они понашају, раде против себе, јер они изводе људе на улицу“, рекао је Јовановић за Н1.

Према његовим речима, сада се Вучић још увек не осећа угрожено, али напомиње да ће тако бити ако притисак грађана буде довољно велики.

„Ово је капитал за неке будуће велике промене које треба да се догоде. Понављам као папагај, на нама ко политичарима јесте да се ујединимо, и то је једино што опозција треба да уради. Да изађемо са политичким ставом из ових протеста, не само активистички. Показало се да је једини пут да се смени власт уједињењем опозиције… Једино уједињиени ми можемо сменити ову власт“, закључио је Јовановић Ћута.

Опширније читајте на Н1.