Прочитај ми чланак

Чудо: Овде напредњаци нису победили!

0

SNS Tiha pobuna naprednjaka protiv VučićaКоалиција СНП-ДСС-ПУПС „Милан Стаматовић“ убедљиви је победник локалних избора у Чајетини и имаће комотну већину самостално да формира власт.

Према подацима Општинске изборне комисије, ова коалиција придобила је поверење 5.615 Чајетинаца, односно 56,33 одсто укупних гласача и припашће јој 21 одборничко место.

Чајетина је општина где су напредњаци забележили вероватно најлошији резултат на локалу – листа „СНС Александар Вучић“ освојила је 1.987 гласова или 19,93 одсто, па ће у локалној скупштини имати седам одборника.

У парламент са три одборника улази и Група грађана „Златиборски поглед-Рајко Пелверовић Пела“ за кога је гласало 9,89% одсто изашлих, одосно 986 грађана Чајетине.

Као опшина у којој су напредњаци потучени до ногу, Чајетина се истиче и по огрономној излазности – чак 77,57 бирача искористило је у недељу своје гласачко право.

Испод цензуса остале су листе Ивица Дачић СПС са 4,48 одсто, Листа за бољу Чајетину ДС-СДС-ЛДП са 4,16 одсто, Двери са 1,37, и Др Војислав Шешељ СРС са 0,91 одсто гласова.

Милана Стаматовића (СНП) очекује трећи мандат председника општине. – Поштен рад је дао резултате, грађани су то препознали. Захваљујем свима који су веровали у нас упркос прљавој кампањи. Настављамо започете пројекте – казао је Стаматовић.

Vesti-online.com