Прочитај ми чланак

ЦРНА ГОРА: Сведочио у корист режима Мила Ђукановића под притиском амбасаде Србије!

0

Демократски фронт објавио је данас још једно свједочење у афери „Државни удар“. У својој изјави Александар Чуровић признаје да је лажно свједочио под притиском специјалног тужиоца Саше Чађеновића али и на наговор представнице амбасаде Србије која је потенцирала овај договор.

Он је побио своју изјаву суду да је имао задатак да се „на шаке“ сукоби са полицијом и насилно да уђе у Скупштину Црне Горе.

„Ја, Чуровић Александар, под моралном, кривичном и материјалном одговорношћу дајем ову изјаву у вези случаја ‘Државни удар’ у Црној Гори.

По доласку у Црну Гору и нашем договору да дођемо и подржимо митинг опозиције на дан избора 16.10.2016. није било ријечи ни о каквом виду насиља, оружју нити заузимању Скупштине. Пошли смо на позив Паје (Мирка Велимировића) да омасивимо скуп и прославимо победу опозиције и након тога да се вратимо кући,“ изјавио је Чуровић.

Представница амбасадора Србије је потенцирала договор са Тужилаштвом

Он наводи да су ухапшени у ноћи између 15. и 16. октобра 2016., у хотелу „Мала Венеција“, те да му разлог хапшења није био познат. Чуровић је негирао оптужбе тужиоца да је терориста који је прихватио да пуца по маси на скупу називајући их „неоснованим и тешким“.

„Неколико дана затим, укида ми се тероризам, теретим се за стварање криминалне групе која је планирала сукоб са полицијом и заузимање Скупштине Црне Горе. Три пријатеља која су дошла са мном у Црну Гору су постигла споразум са тужилаштвом и пуштена су на слободу. Разговарао сам са адвокатом који ми је изнио све прогнозе, и постојала је могућност да ме осуде на основу њихових признања кривице на казну затвора од 4-8 година.

Представница амбасадора Србије у Црној Гори, је у разговору потенцирала на договор са Тужилаштвом (споразумно признавање кривице). Породица ми је патила, тражили су од мене да се вратим кући, тј. да признам дело које ми се ставља на терет а које нисам намеравао да учиним. Под таквим околностима и притиском притвора, одлучио сам да признам кривицу и да се вратим породици и послу,“ објашњава Ћуровић мотиве своје одлуке да лажно свједочи против функционера ДФ-а и додаје:

„У тужилаштву код специјалног тужиоца Саше Чађеновића постигли смо договор да пред судом испричам све што ми је он дао написмено, тачније, да тај текст научим и испричам својим речима на суђењу. После 122 дана ми је укинут притвор и обезбеђен смештај, у хотелу о трошку државе. Уцењен сам и да суђење буде јавно, у противном не би било споразума, самим тим ни изласка из Спужа. Није ми нуђен новац нити бих га прихватио.

Нисам остварио никакву добит, чак напротив! Са правне стране гледано из тог произилази да нисам криминалац нити припадник криминалне организације. Црна Гора је моја дедовина и ја заиста волим народ Црне Горе. Из љубави сам и пошао у Црну Гору, и завршио у Спужу као криминалац који је планирао да се голорук туче са полицијом и заузме Скупштину? Зашто? Коме је у интересу да невине хапси и представља као негативце? Коме је овај ‘Државни удар’ био од користи? Добио сам новац од тужилаштва за превоз до куће, какав сам ја онда криминалац?“

Све сам рекао под притиском и на захтјев Саше Чађеновића

Он је нагласио да је овом изјавом желио да побије прихватање кривице да је припадник криминалне организације и стварања исте!

„Побијам изјаву у суду да сам имао задатак да се ‘на шаке’ сукобим са полицијом као да сам требао насилно да уђем у Скупштину Црне Горе! Све што сам изјавио у суду рекао сам под притиском и на захтев специјалног тужиоца Саше Чађеновића! Самим тим нема икаквог смисла судити неком на основу мог споразума и оптуживати недужне,“ истакао је Чуровић.

БОНУС ВИДЕО

Проф. др. Слободан Антонић (професор Београдског универзитета на Филозофском факултету, на одељењу Социјалогија)у емисији „Дебате”, у продукцији медијске куће „ Центар”, говори о антисрпском савезу Хрвата и Албанаца и положају Срба у Црној Гори (00:31:30). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.