Прочитај ми чланак

ЦРНА ГОРА СЕ НЕ СМИРУЈЕ: Готов је! Слобода се не чека, слобода се осваја!

0

protesti-podgorica-foto-vijesti-1443474817-750657

НИко није очекивао овакав расплет у Црној гори, која се дигла против Милове полицијске хунте. Грађани не дозвољавају да из зауставе полицијске барикаде

Одлука режима МИла Ђукановића да уочи вечерашњег протеста Демократског фронта блокира све прилазе Подгорици, како би спречио грађане да присуствују, изазвала је револт у коментарима и на друштвеним мрежама, док Црногорци поручују да их никакви кордони неће спречити да вечерас изразе своју вољу, и да људи крећу из свих крајева републике.

НИко није очекивао овакав расплет у Црној гори, која се, како је један коментатор навео, дигла против Милове полицијске хунте. Грађани не дозвољавају да из зауставе полицијске барикаде, а како читаоци јављају, једна је пробијена код Вирпазара где су полицијске снаге у потпуном расулу.

– Мило, зар је то чојство и јунаство, окружио се са до зуба наорузаним специјалцима, изадји сада пред народ!, поручују коментатори.


Коментатор са ником Купер је навео да је јуче је било много повређених старијих особа које су пребили криминалци у униформама које је ангазовала државна безбедност дајући им опрост од затворских казни. Нигдје не свету сигурно не постоји овако крвожедна и крволочна полиција као у СГ, наводи Купер.

У другом коментару иста особа наводи:

– Велика паника у редовима владајуце коалиције, актуелни премијер се налази у шизофреном стању и издаје наредбе да полиција туче голоруки народ. Синоћ су на ненаорузане демонстранте бацили сузавац, гумене метке и шок бомбе!!!

Насиље које је изазвао режим ипак није нимало уплашило грађане Црне Горе, који Муилу поручују: Готов је!

Бојан НК пише:

– Идемо сви у 19 х на Трг Слободе у Подгорици. Слобода се не чека, слобода се осваја…

Мијушко:

– Мило Ђукановић је открио своје право лице. Али ће се ноћас открити и право лице народа у Црној Гори. Крај последње диктатуре у бившој Југи. Црна Гора је од ноћас слободна!

Д. Ђоковић:

– Црна Горо моја. Дочека и ти слободу… Готово је Мило! Ово чекам 25 година!

Зорана јавља:

– Црна Гора је устала. Вечерас Ђукановић пада! Режим је у паници. Колоне возила сам срела са севера. Готов је!!!

Боро

– Пробали су да блокирају улазе у Подгорицу. Али смо све пробили. Долазимо Подгорице. Ослобађамо те Црна Горо! Пробили смо барикаду код Вирпазара. Пробићемо и кородоне милиције ноћас.

НИчим изазвана брутална реакција режима пробудила је народ Црне Горе који је одлучио да покаже своје право лице, и како је Блажо написао: „Диктатура се јуче ујутру показала у свом нескривеном облику. Спреман је Мило да пролије крв свог народа да остане на власти. Али ноћас ће се виђети ко су Црногорци. Слиједимо дух предака нашијех бесмртнијех. СЛОБОДА!“

 

Курир