Прочитај ми чланак

ЦИРКУС – Никодијевић: Изјава Томе Филе нетачно интерпретирана, није рекао…

0

Председник београдског одбора Социјалистичке партије Србије (СПС) Никола Никодијевић изјавио је вечерас да кандидат листе око СПС за градоначелника Београда Тома Фила није рекао да ће та и листа Српске напредне странке (СНС) направити договор са листом "Ми - Глас из народа" на градском нивоу већ "да би било добро да се дође до договора о сарадњу у интересу грађана Београда".

Никодијевић је оценио да је Филина изјава о формирању градске власти у Београду „потпуно нетачно интерпретирана у појединим медијима“.

„Господин Фила није рекао да ће СПС и СНС направити договор са господином Несторовићем већ да би било добро да се дође до договора о сарадњи у интересу грађана Београда. Господин Фила је још нагласио да би нови избори били губљење времена и енергије, будући да нас чека много посла“, навео је Никодијевић у писаној изјави.

Додао је да СПС „од почетка тврди да је у најбољем интересу грађана Београда брзо формирање стабилне скупштинске већине која ће сву своју енергију усмерити у реализацију капиталних пројеката неопходних за развој Београда“.

„Становишта смо да је након четири месеца рада Привременог органа, неопходно што пре сазвати Скупштину града и формирати органе Београда који ће преузети пуну одговорност за нормално функционисање Београда и даљи развој града“, додао је досадашњи председник Скупштине града.

Претходно је кандидат листе око СПС за градоначелника Београда Тома Фила изјавио да је „сигуран да ће поједини одборници“ са листе „Ми – Глас из народа“ подржати формирање градске власти.

„Била би велика штета ако власт не би била формирана, јер би изгубили шест месеци на реализацији пројекта ‘Експо 2027’. Очекујем да ће Несторовић и неки други одборници променити мишљење по питању уласка у коалицију са СНС и СПС“, рекао је Фила агенцији Бета.