Прочитај ми чланак

ЦИПРАС У СКОПЉУ, одмах пали загрљаји и селфи

0

Скопље -- Премијер Грчке Алексис Ципрас допутовао је данас пре подне у званичну посету Скопљу као први грчки премијер који то чини.

Планирани дочек грчког премијера испред зграде владе у Скопљу је скраћен и није било интонирања химне, јер је авион којим је допутовао на скопски аеродром каснио.

Foto: Tanjug/AP

Ципраса је на изласку из аутомобила дочекао премијер Северне Македоније Зоран Заев и сусрет два премијера је почео срдачно, загрљајима, пољупцима и селфијима.

Нетањаху ће се састати са Путином пет дана пре избора у Израелу
Након загрљаја, Ципрас се прво поздравио са бројним новинарима и тек онда са члановима владе који су га сачекали у шпалиру, док је Заев извадио мобилни телефон и направио неколико селфија са грчким колегом.

После краћег поздрава двојица премијера и грчки министри који су дошли са Ципрасом су ушли у зграду владе, где су планирани билатерални сусрети и заједничка седница два кабинета.

Ципрас ће се, према плану, данас у Скопљу срести и са председником парламента Северне Македоније Талатом Џаферијем и заједно са Заевом отворити бизнис форум привредника две земље.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!