Прочитај ми чланак

Цица Јоргованка, Жика Сељак, „витез“ Вучић и пропаганда за примитивне (ВИДЕО)

0

Многи напредњаци су покушали да на што креативнији начин искажу "величину" Александра Вучића и како је он храбар и неустрашив. Било је ту свакаквих похвала на рачун напредњачког вође, међутим чини се да је конкуренцију одувала гувернерка Јоргованка Табаковић, истакавши да је Вучић, пазите сад - витез.

Јоргованка се труди да не остане упамћена само по једној изјави дивећи се председнику СНС-а стварајући од њега божанство.

– О томе говори оно што су неки посланици покушавали да оспоре. Ја сам и тада питала онога ко је за мене човек који се по храбрости и непрорачунатости не може упоредити ни са једним председником до сада. Често му кажем „Александре, да ли те је достојан овај народ“ – рекла је не тако давно гувернерка Србије у Скупштини, понизивши притом народ.

Али, није се на томе зауставила Јоргованка, већ је брже, јаче и боље наставила да се додворава шефу. Тако је гостујући на телевизији Пинк за Вучића рекла да је – витез. И није ру био крај, већ је преко напредњачког гласила са јавношћу поделила причу из 2007. године.

– Пре 14 година ја и Александар је требало да се сретнемо и нешто договоримо на Новом Београду. И он је долазио са ћерком Милицом, тада малом девојчицом и како смо пролазили једну уличицу, парк један улево, било је око два поподне… И поред једног дрвета свађају се младић и девојка. И сад, не можемо да не чујемо те гласове. Ја се правим да не чујем, мало сам се узнемирила, страх ме је… Александар је оставио мене и Милицу да стојимо, пришао је и рекао том момку „Кога си замахнуо да удариш, зар не видиш да је то девојка“ – рекла је Јоргованка Табаковић, што је бацило у транс водитеље телевизије Пинк, који нису могли а да се не диве Вучићу.

Јоргованка пљунула на народ

И тада је у слободно време председник Србије за Јоргованку Табаковић постао витез.

– Наравно, ситуација се смирила, одбранио је девојку, тај момак се извинио. Међутим, ја сам му тада рекла, пошто много волим литературу: „Слушај, Александре, ти си за мене прави витез. То твоје витешко понашање без рачунања да ли ћу имати последица, како ће то неко да схвати“… Људи данас неће да сведоче док мртав човек лежи на улици или се деси саобраћајна несрећа. Александар није променио то своје витештво, ја му често кажем да је он витез – рекла је Јоргованка Табаковић и наставила:

– Када сам чула да је то исто рекао и руски новинар, ја сам му само послала поруку и рекла: „Александре, видиш да то нисам видела само ја и не понављам то само ја“. Јер, он не воли ту врсту, како бих рекла, похвале. Али, то човек не може да сакрије, то је њему природно. И не треба да се скривају добре особине, без обзира колико то наилази на критику, подсмех, осуду…

И како то обично код напредњака иде, после ода Александру Вучићу креће и критика опозиције.

– Мене неће нико учити у овим годинама како да похвалим некога, али би они могли да прелистају мало литературу или да се посвете и нечему што је, како бих рекла, опште познато место у не само филозофији и историји, него и у неком елементарном образовању – закључила је гувернерка.

Лаку ноћ, Србијо…