Прочитај ми чланак

Чедомир Јовановић: “Шта је визија друштва“?

0

Београд – Лидер Либерално демократске партије Чедомир Јовановић позвао је данас председника Србије Томислава Николића и премијера Ивицу Дачића да у Скупштини Србије кажу истину о Косову и Метохији.

Јовановић је новинарима у Скупштини Србије рекао да та странка подржава оно што је договорено у разговору премијера Србије и косовског „премијера“ Хашима Тачија, али да нема разумевања за идеју да је проблем Космета могуће решити тако што ће се једна политика водити у Бриселу, а друга у Београду.

Јовановић сматра да парламент потом, заједно са свим одговорним људима у друштву, треба да понуди план који је потребан и земљи и свима који у овом тренутку од Србије зависе.

„Треба да разговарамо да би послали јасну поруку и план шта је визија друштва, шта су наши циљеви и како ћемо их остварити. Договори Дачића и Тачија отворили су могућност да коначно почнемо да размишљамо на такав начин“, казао је Јовановић.

Лидер ЛДП је казао да је суштина оног што је у уторак урађено у Бриселу да Србију враћа у живот из коме у којој није само изгубила 20 година, него је притом и нестала.

„Да смо се руковали 90-тих са Руговом, као данас са Тачијем, не би било 1999. године и бомбардовања“, навео је Јовановић.

Јовановић је рекао и да нема разумевања за идеју Дачића да проблем Космета решава као што је Милошевић решавао проблеме у Босни и Херцеговини.

„Немам разумевања за идеју Дачића да проблем Космета, а у томе није усамљен, решава као што је Милошевић решавао проблеме у Босни и Хрватској.

Начин на који се решава косметски проблем у овом тренутку фрустрира део нашег друштва и на такав начин ствара претпоставке за неки нови Космет унутар Србије, што је сасвим извесно, као што је било извесно да ће начин решавања пролема у Босни и Хрватској произвести нове проблеме“, навео је Јовановић.

Он је додао и да има разумевања за студенте који демонстрирају по улицама, чак и када се не слаже са њиховим ставовима, али да нема разумевања „за министра правде који долази са адвокатом убице Зорана Ђинђића да протествује испред Скупштине“.

„Ако за то покажемо реазумевање онда ће сутра овде пред парламент доћи Легија или Звездан Јовановић да би нас уверили како се бране национални интереси, ко су патриоте, а ко су издајници“, рекао је Јовановић.

(Блиц)