Прочитај ми чланак

Чеда Јовановић: Србија је несрећна земља јер Срби на КиМ не желе да живе са Албанцима

0

cedomir-jovanovic- haps
Лидер Либерално демократске партије Чедомир Јовановић поручио је данас да Европска унија треба да задржи Србију у својој орбити „такву каква је и без шминке“, јер ће напуштање Србије направити проблем свима око ње, па и самој Европи.

(Танјуг)
Јовановић је, говорећи на свечаном делу четврте Скупштине ЛДП, казао да је Србији потребно да јој се одреди датум за придруживање европској породици.

Говорећи о Бриселском споразуму о нормализацији односа Београда и Приштине, Јовановић је рекао да је тај споразум максимум који су премијер Србије Ивица Дачић и вицепремијер Александар Вучић могли да постигну.

„Бриселски споразум је њихов максимум, нико други није могао тај споразум да постигне осим њих самих, јер би сваког другог срушили због тога што тако нешто жели. И као што је тај споразум био максимум, јасно је да ни на једном другом плану они нису у стању да донесу неопходну животну енергију“, рекао је Јовановић.

Према његовим речима, косовски проблем никада неће бити решен, Срби на том простору не желе да живе са Албанцима.

Лидер ЛДП је додао да је потребна нова организација земље, а да први корак мора бити спремност да се земља гради на другачијим основама.

„Србија је несрећна земља… Једнако су несрећни и бирачи СНС и ЛДП… Цену коју плаћамо, плаћамо због тога што је земља погрешно политички вођена“, рекао је Јовановић и додао да је свака криза која се у Србији јавља, реприза оне претходне.

Он је коментаришући изјаву вицепремијера да су сада сви рачуни дошли на наплату, казао да је ред да свако плати свој рачун, истичући да је ЛДП спремна да плати свој.

Раније данас, Јовановић је на директним изборима поново изабран за лидера ЛДП, за кога је гласало 41,3 одсто делегата.

Изабрано је и четири потпредседника – Иван Андрић, Душан Мијић, Бојан Ђурић и Душица Анђелковић.

За председницу политичког савета ЛДП изабрана је Наташа Мићић.