Прочитај ми чланак

ЧАНАК ЗАПРЕТИО: Пајтић нема легитимитет да води Војводину

0

canak,-pajticПредставници ДС и ЛСВ разговарали су у августу са представницима Нове демократске странке о могућем проширењу владајуће коалиције. Председништво ЛСВ је саопштило да ће у четвртак разматрати питање будућности власти у Војводини.

Председник Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Ненад Чанак изјавио је данас да председник Покрајинске владе Бојан Пајтић више нема легитимитет да остане на том месту.

„Бојан Пајтић нема легитимитет да води Владу Војводине. Тачка!“, рекао је Чанак а пренела Радио-телевизија Војводине. Додао је да људи који окружују Пајтића већ 11 година морају да „већ једном“ положе рачуне за оно што су радили. „Од (потпредседника Покрајинске владе) Драгослава Петровића па надаље“, рекао је Чанак.

Он није искључио могућност формирања „концентрационе“ Покрајинске владе, што су предложили Савез војвођанских Мађара (СВМ) и Српска напредна странка.

„Ако се људи око нечега тренутно не слажу, то не значи да ће тако и остати“, рекао је Чанак.

Председник Покрајинске владе и Демократске странке (ДС) Бојан Пајтић рекао је данас да неће бити превремених избора у Војводини, јер и Скупштина Војводине и влада функционишу. На власти у Војводини је коалиција ДС, ЛСВ и СВМ.

Представници ДС и ЛСВ разговарали су у августу са представницима Нове демократске странке о могућем проширењу владајуће коалиције. Председништво ЛСВ је саопштило да ће у четвртак разматрати питање будућности власти у Војводини.

(Бета)