Прочитај ми чланак

Чанак: „Савез за Велику Србију“ шири мржњу према Црној Гори!

0

Предсједник Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Ненад Чанак позвао је власт и опозицију у Србији да се "уздрже од хушкачких изјава и ширења мржње" према Црној Гори поводом усвајања Закона о слободи вјероисповијести у тој "пријатељској и сусједној држави".

„Предлог закона о слободи вјероисповијести гарантује очување секуларног и грађанског карактера црногорског друштва“: Чанак на Конгресу ДПС-а

Foto: Screenshot/Prva TV

„Изјаве појединих представника власти и посебно текстови у режимским таблоидима пуни су говора мржње, неистина и манипулација. Подсјећамо да Предлог закона о слободи вјероисповијести гарантује очување секуларног и грађанског карактера црногорског друштва и да је позитивно мишљење о њему дала и Венецијанска комисија“, навео је Чанак у саопштењу за јавност.

Додао је да је ЛСВ са посебним негодовањем примио „антицрногорски говор мржње“ једног од лидера „Савеза за ‘велику’ Србију“ Вука Јеремића.

„Очито су лидери самопроглашене ‘праве’ опозиције сачекали да чују скандалозни став Путинове портпаролке Марије Захарове, која је довела у питање црногорску независност, након чега су заступници руских интереса у Србији, окупљени око СзС-а, ријешили да екстремистичким позивима нападну сусједну државу. Подсјећамо јавност да су управо Вук Јеремић и тренутни лидер ДС-а (Зоран Лутовац), имали најистакнутију улогу у притисцима на Црну Гору у вријеме када су били на власти“, навео је Чанак.

Додао је да су, као резултат њиховог хушкачког дјеловања и сталног негирања црногорског националног и културног идентитета као и државне независности, односи са Црном Гором били су на најнижем нивоу у историји.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!