Прочитај ми чланак

ЧАНАК КРЕЋЕ У БОРБУ: Ниче „војвођански фронт“ – Траже финансије и пореску управу

0

Београд -- Председници Лиге социјалдемократа Војводине и Војвођанске партије, Ненад Чанак и Александар Оџић, крећу са формирањем тзв. војвођанског фронта.

Циљ је, како пишу „Вечерње новости“, борба за аутономију северне српске покрајине.

Како преноси лист, Чанак и Оџић су изјавили да их у томе спречавају „србијанске партије“.

ЛСВ је прошле недеље поднела Скупштини Србије резолуције, али и предлог закона о финансирању Војводине како би се променио Устав, а покрајина добила „пуну аутономију“ па чак и Пореску управу.

Како наводе „Новости“, Чанак је за „политичког сабораца у бици за Војводину“ одабрао Оџића, који је познат по сепаратистичким изјавама попут оне да је „Војводина република“.

Оџић је, пише лист, предлагао да се становници Војводине референдумом изјасне о самосталности, а позивао је и на поштовање једностране косовске независности у складу са тиме како су се градјани јужне покрајине изјаснили.

Циљ политичког подухвата Чанка и Оџића је „обједињавање свих странака и невладиних организација које су спремне да се акционо и политички уједине зарад постизања заједничког политичког циља“, што је враћање пуне аутономије Војводини, преносе „Новости“.

Потпредседник Српске напредне странке Миленко Јованов изјавио је тим поводом за „Новости“ да, кад год Србија решава озбиљан проблем, по старом обичају са ледја ударе војводјански сепаратисти да јој ослабе позицију.

„Војводина има аутономију, али за разлику од времена када су лигаши били на власти и одлучивали, сада нема лопова. Они су имали прилике да покажу колико се брину о Војводини, али се потврдило да су само добро бринули о својим џеповима. Било какво покретање сепаратизма је апсолутно неприхватљиво и убеђен сам да грађани неће подржати те њихове авантуре, које могу бити погубне. Такве радикалне идеје никоме нису донеле добро, а мислим да се њима служе, јер су невидљиви, па на овај начин показују да постоје“, рекао је Јованов.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!