Прочитај ми чланак

БРИТАНЦИ смењују Додика?

0

Најближи сарадници председавајућег Председништва БиХ о кривичној пријави Комшића. Перишић: Они и САД врше притисак, Комшић само подгрејава

ХРВАТСКИ члан Председништва БиХ Жељко Комшић, како је и најавио, поднео је кривичну пријаву Тужилаштву БиХ против председавајућег Председништва Милорада Додика због његових изјава у недељу на обележавању годишњице Трећег пешадијског РС пука Оружаних снага БиХ, који баштини традицију бивше војске РС.

 

Наиме, на обележавању 12. маја, Дана Војске РС, Додик је у Бањалуци, између осталог, изјавио да је одлука о укидању Војске Републике Српске била грешка, али да је уверен да та војска живи и да ће припадници Трећег пешадијског (РС) пука увек бити спремни да бране слободу Српске и њеног народа. Такође је затражио од команде тог пука да на следећем обележавању више од половине строја буде обучено у униформе Војске РС, јер је то њихов дан.

Срђан Перишић, политички аналитичар, каже, за „Новости“, да је у току велики притисак на Додика од стране Британаца, дела администрације САД, а покушавају да увуку и Немачку, све са циљем да се Додик смени из Председништва:

– Е сада се у целу причу укључује и Комшић, који неком кривичном пријавом жели да подгреје атмосферу. Он од самог избора у Председништво БиХ има задатак да са Шефиком Џаферовићем блокира рад и деловање Додика, али им то никако не успева. Оваквим и сличним потезима Комшић руши БиХ.

Ненад Стевандић, председавајући Српског клуба у Парламенту БиХ, каже, за „Новости“, да би једино Комшић могао да одговара за лажно пријављивање:

– Додик ће увек имати много више шансе, сведока и права иза себе него што има Комшић, ако случајно дође до суђења, у шта сумњам. Комшић се бави спиновањем јер га води негативна перцепција против Републике Српске, а Додик се у свом политичком деловању води поступањем у име нечега. То је велика разлика између њих двојице.

 

Стевандић каже да Додик иза себе има Србе који су гласали за њега и у њихово име и наступа у институцијама БиХ, док за Комшића Хрвати нису ни гласали. Он додаје да овакви смешни потези са кривичним пријавама највише и личе на Комшића, јер он ништа друго и не зна да ради.

– Војска Републике Српске и Милорад Додик су само алиби за исказивање мржње према свему што је српско – поручио је Стевандић.

РЕЗОЛУЦИЈА О КАРАЏИЋУ

ПАРЛАМЕНТ Федерације БиХ изгласао је на ванредној седници, на иницијативу више удружења жртава рата, Резолуцију поводом хашке пресуде Радовану Караџићу. Овим документом позивају оба дома Парламентарне скупштине БиХ да усвоје закон о забрани негирања геноцида, те слављење злочина и злочинаца. Власти у РС се позивају да укину одлуку којом је студентски дом на Палама назван по Караџићу.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!