Прочитај ми чланак

Брисел: Београд против наплаћивања царине, Шиптари инсистирају на наплати

0

Главне теме разговора су електрична енергија и телекомуникације, као и припреме за нову рунду дијалога председника владе Србије и окупатора Космета Хашима Тачија, која је заказана за 17. јануар

Дијалог Београда и Приштине на техничком нивоу почео је јутрос у Бриселу, а на дневном реду се налазе питања везана за струју и телекомуникације, као и проблем око наплаћивања царина на прелазима на административној линији.

Преговарачки тимови, које са београдске стране предводи Дејан Павићевић, а са приштинске Едита Тахири, разговарају иза затворених врата у седишту Спољне службе ЕУ на чијем је челу висока представница за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон.

Главне теме данашњих разговора су електрична енергија и телекомуникације, као и припреме за нову рунду дијалога председника владе Србије и косовског премијера Хашима Тачија, која је заказана за 17. јануар.

Дачић је раније најавио да ће током техничких разговора бити речи и о несугласицама у вези са покушајима приштинске стране да на административним прелазима наплаћују царину за робу намењену северу Космета.

Став Београда је да Срби на прелазима не треба да плаћају никакве царине и акцизе док се не реши проблем расподеле тих средстава, док окупатор инсистира на њиховом наплаћивању.

 

(Танјуг)