Прочитај ми чланак

Бранислав Лечић кандидат за председника ДС

0

Члан Главног одбора Демократске странке (ДС) Бранислав Лечић изјавио је данас да се кандидовао за председника ДС на предстојећим унутарстраначким изборима 26. септембра.

Вида Огњеновић која је председница Организационог одбора за спроводјење унутарстраначких избора, казала је да се на Скупштини бира председник, пет потпредседника, председник Покрајинског одбора и председник Политичког савета.

“Требало је да урадимо да скупштина изабере и чланове Статутарне комисије. На томе ћемо још радити”, истакла је она. Лечић је навео да ће уколико постане председник ДС наставити да следи визију бившег премијера Србије и председника ДС Зорана Ђинђића. Према његовим речима, сукоби у тој странци резултат су различитих видјења политичке будућности ДС.

Рекао је и да жали што се актуелни председник ДС Зоран Лутовац није кандидао за председника странке. Лечић је оценио да би “било лепо” да је Лутовац уплатио чланарину јер се, према Статуту странке, неуплаћивањем чланарине Лутовац ставио у положај као да је члан неке друге политичке опције.

Заменик председника ДС Драгослав Шумарац је новинарима казао да је дао оставку на место члана организационог одбора због кандидатуре за потпредседника ДС. Навео да актуелно руководство ДС не поштује одлуке о уједињену са Социјалдемократском странком и Заједно за Србију, наводећи да непоштовање донетих одлука не приличи тој странци.