Прочитај ми чланак

БОШКО: Онај ко је за санкције Русији, залаже се и за рат на страни НАТО

0

Лидер Српског покрета Двери Бошко Обрадовић рекао је да свако ко подржава оно што је предложио председник Одбора за спољне послове Народне скупштине (НС) Борко Стефановић или за то гласа, а што се односи на то да се НС изјасни у прилог увођења санкција Русији - призива рат и залаже се за увођење Србије у рат на страни НАТО против Русије.

„Ово би био случај без преседана да се уводе санкције стратешком партнеру“, рекао је Обрадовић и додао да то значи да је реч о иницијативи која жели да Србија сама себи уведе санкције и ради на своју штету.

Он је упозорио да је увођење санкција Русији апсолутно супротно борби за очување Косова и Метохије у саставу Србије и да онај ко се залаже за санкције Русији вероватно у другом кораку планира и признање лажне државе Косово.

„Свака таква одлука била би наметнута противно вољи преко 90 одсто грађана Србије“, казао је лидер Двери, напомињући да би увођење санкција Русији била дубоко нелегитимна одлука, јер нико од оних који то сада предлажу није за то потражио подршку народа на недавно одржаним изборима, исправно и добро знајући да је никада не би добили.