Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Споразум је револуција на политичкој сцени Србије (ВИДЕО)

0

Говорећи о Споразуму с народом који је опозиција јуче предложила, председник Двери је истакао да је то револуција на политичкој сцени Србије и да је овај споразум прави одговор на захтеве протеста упућене опозицији.

„Мислим да је ово добар одговор на захтев протеста. Ово је једна велика шанса која показује да сви ми који смо против ове власти можемо да се сложимо, не само око тога да смо против ове власти већ и око једног кровног документа у ком јасно пише како треба да изгледа једно нормално демократско друштво након пада Александра Вучића.“

Председник Двери је истакао да се овим споразумом опозиција обавезала да неће излазити на изборе док не буду фер и поштени и да се кључне тачке односе на заједничку борбу за слободне медије и фер и поштене изборе, солидарност са сваким грађанином Србије који се нађе на удару ове власти, преиспитивање аката које ова власт донесе а којима се крше национални интереси, напуштање парламената, рад на заједничкој листи након што се опозиција избори са минимум услова за излазак на изборе и на формирање владе стручњака.

По његовим речима споразум даје и нацрт програма поменуте владе стручњака која ће имати за циљ да успостави систем кроз доношење закона као што су онај о испитивању порекла имовине.

„На самом почетку споразума пише да један човек угрожава територијанлни интегритет ове земље. Поред тога, тачком 4 обавезали смо се да ћемо преиспитати све аке које ова власт усвоји а угрожавају националне интересе и то се односи како на акте којима се бесправно распродаје државна имовина тако и на акте који се тичу Косова и Метохије. То је за нас јако важно“ – рекао је Обрадовић.

Председник Двери је рекао да се овим договором разлике остављају по страни до „ослобођења Србије од овог зла“.

„Оног дана када будемо имали слободне изборе онда треба на изборе да изађемо са раличитим програмима. До тада треба да се боримо заједно и да излазимо на протесте заједно. Кроз институције не може да се уради ништа, све је блокирано. Ми овде имамо лични режим Александра Вучића који поново крши Устав и креће у једну кампању јер он ништа друго и не зна него да се бави предизборним кампањама. И сма чињеница да је неко због пластичне макете вешала у притвору 30 дана, а да је неко други ко је убио жену пуштен да се брани са слободе говори колико су нам институције блокиране. Зато се протести настављају до коначних промена“ – рекао је Обрадовић.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!