Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ: СНС нема своје кадрове, па поставља кадрове бившег режима

0

„Синиша Мали је симбол оног о чему ми причамо – да се ништа није променило и да су на власти и даље кадрови из времена власти Демократске странке“ – рекао је Обрадовић, говорећи о предлогу да Синиша Мали постане министар финансија.

Обрадовић је истакао да је овај кандидат симбол бивше власти, против које се СНС наводно бори, јер је управо он био у Министарству привреде и директор Центра за приватизацију и Центра за тендере од 2001. године, у време када је „приватизован Сартид, Југоремедија, Вечерње новости, керамика Кањижа…“.

Председник Двери је питао да ли је могуће да СНС нема ниједног свог страначког кандидата за министра финансија, већ мора да посеже за људима из паралелног система власти. Мали је у интервју хрватском „Глобусу“ 2014. рекао да је постао градоначелник јер га је предложио Андреј Вучић, брат председника Србије.

„Ко би од бирача СНС или СПС гласао за њих да је знао да ће председник владе бити Ана Брнабић, а министар финансија Синиша Мали“ – питао је председник Двери.

Обрадовић је истакао да је једини аргумент председника Владе резултат Синише Малог у Београду, па се запитао зашто га онда нису оставили на месту градоначелника, зашто је Београд добијао новац из текућих буџетских резерви (само у 2017. години 283 милиона динара) и зашто листу на изборима нису назвали СНС – др Синиша Мали. „Зато што нити је доктор наука, нити је добро водио Београд“ – сматра Обрадовић.

„Човек који није могао успешно да води једну фирму са својим оцем, а која је сумњиво приватизована у време док је био у Агенцији за приватизацију, и који никада није објаснио порекло своје имовине, нама треба да буде министар финансија“ – закључио је председник Двери, и још једном позвао представнике власти да се напокон донесе Закон о пореклу имовине политичара, јер само тако можемо знати како Синиша Мали има 24 стана у Бугарској, 3 луксузна стана у центру Београда, 45 банковних рачуна, и како плаћа 60.000 евра школарину за своју децу, ако као градоначелник има плату 100.000 динара.