Прочитај ми чланак

Бошко Обрадовић оптужио Ану Брнабић да прети грађанским ратом

0

Председник Двери Бошко Обрадовић оптужио је премијерку Србије Ану Брнабић да прети грађанским ратом. У свом коментару на друштвеној мрежи Твитер, он је питао да ли ће надлежно тужилаштво реаговати због изјаве премијеке, која је, подсетимо, рекла да Вучић чува учеснике протеста, те да би у супротном на улицама било десетине хиљада чланова СНС-а.

„Да ли ће надлежно Тужилаштво реаговати на ову претњу изазивањем грађанског рата са највишег државног места – од стране председника Владе Србије? Или ће правосудни органи прогањати само оне који се противе издаји Косова и потписивању антиуставног француско-немачког споразума о КиМ“, написао је Обрадовић.


Његов коментар уследио је после реакције председнице Владе Србије на десничарки протест код Председништва Србије. Она је навела да председник Србије Александар Вучић „штити демонстранте због Србије“ и да би их у супротном дочекало „десетиње хиљада чланова Српске напредне странке“.

„Газите српску заставу, позивате се на другу државу, претите убиством председника Србије. Знајте да и вас штити Александар Вучић, зарад стабилности. Да није тако, дочекало би вас вечерас десетине хиљада чланова СНС-а“, написала је Ана Брнабић и додала:

„Овако, ви њему претите, он због Србије вас штити. ‘Јунаци’ несрећни.“

На ову изјаву премијерке Брнабић раговали су поједини корисници Твитера који су оценили да је Србија „једина држава на свету у којој премијерка прети грађанима сопствене државе сукобима између присталица власти и свих осталих“.