Прочитај ми чланак

Бошко Обрадовић: ДВЕРИ – У ИМЕ НАРОДА (зашта се залажемо на изборима)

0

Bosko-Obradovic-govor1

Највећи проблем политичког живота у Србији је што народ нема своје аутентичне заступнике у Скупштини Србије. Пољопривредници и породице које живе на селу немају ниједног представника у Скупштини, слично је са радницима, малим и средњим привредницима, дијаспором… Двери долазе да проговоре у име свих њих који немају свог политичког заступника.

И ови избори звуче познато. Они су се већ договорили: иста политичка лица, иста лажна обећања, иста правила игре која фаворизују само њих и помоћу медијског мрака и изборних превара искључују све који мисле другачије. И ови избори биће фарса у којој ће нам још једном испричати ЕУ бајку за лаку ноћ, глумити патриоте и истоварити гомилу обећања без покрића. Улога Двери на овим изборима је да покажемо колико је систем труо и да постоји здрава алтернатива.

Покрет Двери је покрет који се поноси што је српски, који брани породицу, који одбацује ЕУ и окреће се Русији, покрет приватних предузетника, радника и сељака, војника, лекара и просветних радника, који домаћу производњу ставља на прво место, а изнад свега поштује жену.

ПОНОС: Ниси ти крив за све, Србине!

Ниси ти крив за распад Југославије, санкције и бомбардовање, пљачкашке приватизације и губљење посла, већ за то желе да те окриве споља и изнутра они који су криви. Ниси ти крив ни што су ти једно причали пре избора, а друго радили после.

Србин си и поноси се тиме, Србине! Нека у Скупштини Србије неко ко се не стиди што је Србин коначно проговори у твоје име.

Бићемо скупштински заступници Срба у Расејању – једини који их никада нисмо преварили!

dveri-porodica

ПОРОДИЦА: Заштитимо презадужене породице!

Све више је породица које не могу да сервисирају своје банкарске и комуналне дугове, а власт им шаље приватне извршитеље да им одузимају имовину. Предложићемо Закон о заштити презадужених породица који ће им омогућити нови финансијски почетак, да нико не може да им одузима кућу и покућство, док ће им дугови бити одложени и подељени између државе, банке и дужника. Ставићемо породицу на прво место у друштву, основати Министарство за бригу о породици и изборити се против беле куге у Србији.

РУСИЈА: Ни Европска Унија, ни политичка неутралност – него Русија!

Захтевамо заустављање погубног пута у ЕУ по сваку националну цену, окретање Русији и евроазијским интеграцијама, јер на источној страни света данас се налази огромно тржиште, за нас отвореније (у случају Русије 99% домаћих производа извозимо без царине), тамо се праве нови инвестициони фондови, могу добити повољнији кредити и очекивати већа економска сарадња, без притисака и уцењивања којима смо изложени у ЕУ – у којој због економске кризе више нема финансијских средстава и слободног тржишта за друге.

Не само зато што нас никада нису бомбардовали и што смо блиски по души, историји и култури, већ здрав разум каже да је Русија у најбољем српском интересу. Ми имамо бољу економску рачуницу са Русијом.

ЕКОНОМСКИ ПАТРИОТИЗАМ –улагање искључиво у домаћу производњу!

Ми морамо да им покваримо посао распродаје Србије! Кључна економска промена је политичке природе: да ли ће у Србији и даље владати интереси странаца или ће коначно победити домаћи економски интерес.

Предлажемо подизање царина на страну робу и заштиту домаће робе, замену увоза домаћом производњом и државне инвестиције у велике инфраструктурне радове, масовно запошљавање и покретање домаће производње. Средства за то ћемо обезбедити додатним опорезовањем банкарских дерикожа које остварују екстрапрофит на грбачи овога народа и формирањем Развојне банке Србије која би помагала искључиво домаћу привреду и пољопривреду. Обећавамо доношење Закона о испитивању порекла имовине свих политичара и тајкуна од 1989. и одузимање незаконито стечене имовине која би била враћена народу и држави…

radnik, vojnik, seljanka i uciteljica

5 СТУБОВА: РАДНИК, СЕЉАК, ВОЈНИК, ПРОСВЕТАР И ЛЕКАР

Борићемо се за Закон о правима радника, а не о робовском раду! Влада је пала на новом Закону о раду којим је планирано лако отпуштање радника, смањење плата и пензија, забрана штрајкова и других синдикалних права. Уколико остане ова власт нови Закон о раду ће бити одмах донет и радничка права у Србији угушена. Залажемо се за максимална права радника, али и подршку домаћим послодавцима који би уместо тзв. страних инвеститора добијали пореске олакшице и финансијске подстицаје за отварање нових радних места.

Противимо се увозу и промету ГМО семена и хране, тражимо забрану продаје пољопривредног земљишта странцима и предлажемо бесповратну финансијску подршку свим породицама које хоће да се врате на село или да остану да на њему живе бавећи се пољопривредном производњом. Обезбедићемо сигуран откуп пољопривредних производа и покренути задругарство у производњи, преради и промету основним животним намирницама.

Српско друштво кроз векове почива на ових пет стуба: поред радника и сељака то су још војник, лекар и учитељ. Сва петорица су данас у Србији понижени и увређени, и Двери се боре да поново постану поштовани и материјално обезбеђени како би могли да у потпуности врше своју историјску мисију.

Радницима се затварају радна места и укидају радничка права, село је заборављено и празни се, врхунски професионалци у војсци и полицији су прерано пензионисани, лекаре школујемо и извозимо у иностранство, а ауторитет просветног радника уништавамо фамозним дечјим и родитељским правима. Време је да се то промени и да радник, сељак, професор, доктор и домаће службе безбедности добију место које заслужују.

mama-i-dete

СРБИЈА ЈЕ ЖЕНСКОГ РОДА!

Највише на свету волимо своје супруге, децу и Србију – мајку! Српска жена заслужује више привилегија као трудница, породиља, послодавац, радник, уметник… Жена је у Србији данас обесправљена и државна власт мора да јој омогући нормално радно време како би могла да се посвети својој породици. Србији је потребна женска снага, јер српска жена ће спасити Србију и родити нашу будућност.

 Аутор је члан Старешинства Покрета Двери и носилац републичке изборне листе Двери.