Прочитај ми чланак

БОШКО: Једино нам преостаје улица да се изборимо за основне демократске вредности

0

Председник Покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је данас у Чачку да је формирање „Слободне зоне“ у Београду нова фаза градјанског протеста и да су основни захтеви опзиције и даље исти – особађање медија, пре свега РТС-а, оставке чланова РЕМ-а и фер и поштени избори.

„Једино што нам је преостало да бисмо се изборили за основне демократске вредности је улица. То значи грађанску непослушност, демонстрације и слободне зоне у којима ће протести трајати у наступајућем периоду, али ће се наставити и централни протест у Београду, сваке суботе од 18 сати“, рекао је Обрадовић.

Foto: Dveri

Он је оценио да је „много урађено“ за послењих пет месеци колико трају протести „Један од 5 милиона“ и „Сви као један“ и да се за то време ујединила опозиција, а грађани показали „одлучност и истрајност“.

„Уједињена опозиција под којом подразумевам уједињене политичке странке, синдикате, групе грађана, јавне личности и студенте показали су своју храброст и спремност да се изборе са лошом влашћу. То је највећи добитак за ових пола године, стварање широке опозиционе јавности која је спремна да се бори против актуелне диктаторске власти Александра Вучића“, рекао је Обрадовић.

Он је нагласио да су грађани показали одлучност и спремности за опозициону борбу и да су они лидери протеста „Један од 5 милиона“.

Обрадовић је оценио да је актуелна власт у Србији „бахата и ненормална“ јер може да разговара са свима у свету осим са лидерима опозције у сопственој земљи.

„Власт у Србији без проблема седи и разговара са ратним злочинцима као што су Хашим Тачи и Рамуш Харадинај, али им са друге стране апсолутно не пада на памет да разговарају са лидерима опозиције у сопственој земљи, са грађанима, па чак ни са стручним тимом који је формиран од стране протеста ‘Један од пе милиона’ и у коме седе најстручнији људи из медијског и изборног законодавства у Србији. То није нормално и говори о бахатости, насилништву и ненормалности власти која тренутно влада Србијом“, рекао је Обрадовић.

Он је истакао да опозиција жели дијалог и спремна је за разговоре са влашћу, али да неће разговарти са председницом Скупштине Србије Мајом Гојковић или са председником чачанске скупштине Игором Труфуновићем „јер они немају политички кредибилитет“.

„Такве личности немају никакав политички кредибилитет да о било чему више причају. Све док они не поднесу оставку нема повратка ни у републички ни у локални парламент. Од кад су они председавајући у парламенту нема никакве нормалне дебате, зато нема разговора о повратку у парламент“, рекао је Обрадовић и додао да у парламенту могу да се обаве разговори између власти и опозиције и на републичком и на локалном нивоу о превазилажењу политичке кризе и нормализацији рада парламента.

Он је оценио да актуелни председник Србије Александар Вучић не може да победи ни на једним будућим изборима ако медији буду слободни шест до девет месеци пре одржавања избора.

„Највећи страх Александра Вучића је да изгуби тоталну контролу над медијима у Србији и да се неко од опозиције појави на некој од телевизија са националном фреквенцијом. Без слободних медија нема и неће бити фер и поштених избора и зато ми остајемо при нашем ставу да ћемо сваке следеће изборе бојкотовати и на њима нећемо учествовати ако пре тога нису ослобођени медији“, рекао је Обрадовић.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!