Прочитај ми чланак

Бошко испред суда: Да се Лончару и Ристичевићу суди због веза са кланом и због …

0

Лидер српског покрета „Двери“ Бошко Обрадовић саопштио је да се у Србији опозицији суди због вербалног деликта, а нико не покреће поступке за афере владајуће гарнитуре.

„Да је Србија правна држава и да је тужилаштво самостално да покрене истраге, уместо чланова Српског покрета Двери данас би требало да седе министар Златибор Лончар због јавности познатих веза са Земунским кланом, или народни посланик Маријан Ристичевић због општепознатих привредних малверзација“, саопштио је Обрадовић.

Он је додао да би требало испитати улогу генералног секретара Владе Новака Недића и других високих функционера СНС, у стварању криминалне групе Вељка Беливука која је недавно ухапшена.

Обрадовић је оценио да су „сви они су заштићени од тужилачких и полицијских истрага и њихови случајеви не налазе се пред судом, већ се суди опозиционарима који су изразили свој протест против кршења Устава и закона у Народној скупштини“.

Он је објаснио да се опозиционарима у Првом основном суду у Београду практично суди због вербалног деликта, посланичког и опозиционог политичког рада, јер су указали на кршење Устава и закона, док се и даље не процесуирају и не одговарају они који су заиста починили кривична дела, а припадају врху актуелне власти.

„Подсетићу јавност да је тужилаштво овај предмет покренуло под притиском лажног штрајка гладју народних посланика СНС Александра Мартиновића и Сандре Божић, а да још увек ћути о највећим криминалним аферама у врху власти попут Савамале, Крушика, Телекома или Дијане Хркаловић, иза којих стоји сам врх СНС“ наведено је у саопштењу.