Прочитај ми чланак

БОШКО (ДВЕРИ) ЗБУЊЕН; не разуме предлог остале опозиције у вези ОЕБС-а

0

Народна странка је предала председници Скупштине Маји Гојковић захтев да се позове пуна посматрачка мисија ОЕБС-а на београдске и могуће парламентарне изборе.

Како је саопштено из Народне странке, захтев је поднео потпредседник те странке Никола Јовановић, који је том приликом рекао да је та странка анагажована на два фронта.

„Први је да грађанима понудимо јасан програм како да се извучемо из економског и цивилизацијског бездана у коме смо се нашли. Други је да обезбедимо минимум фер и поштених изборних услова, како се народна воље не би кривотворила. Једно без другог не иде”, рекао је Јовановић.

Захтевом се, како је навео, од власти тражи да омогући долазак пуне делегације ОЕБС-а већ првог дана од расписивања избора.

“Народна странка сматра да је несметан рад ове посматрачке мисије један од предуслова регуларности избора“, навео је Јовановић.

Шеф посланичког клуба Двери Бошко Обрадовић изјавио је да не разуме зашто је ОЕБС тема делу опозиције, када је та организација на дан председничких избора рекла да је све прошло регуларно, а није сређивање бирачког списка И слобода медија.

Обрадовић је на конференцији за новинаре у парламенту истакао да је права тема како да опозиција заједно натера власт да среди бирачки списак и ослободи медије.

Каже да су на тај захтев Двери одговорили председник ДСС Милош Јовановић, председник Источне Србије Драган Тодоровић и председник Здраве Србије Милан Стаматовић, а још увек се чекају одговори осталих опозиционих странака и покрета којима је он упућен.

Он је рекао да су Двери покренуле нови сајт под именом “Двериликс” који ће на једном месту сабирати све информације до којих долази “антикорупцијски тим” покрета у борби против криминала и корупције у врху власти.