Прочитај ми чланак

БОРКО: Вучићу, одговараће сви који су умешани у пљачку ПКБ, на челу са Вама!

0

Добили смо и званичну потврду да је држава Србија продајом ПКБ опљачкана за најмање 106 милиона евра, изјавио је Борко Стефановић, заменик председника Странке слободе и правде.

Наиме, како је Стефановић објаснио, компанија Ал Дахра је у свом финансијском извештају за 2018. годину приказала да је вредност ПКБ за чак 106 милиона евра већа од цене по којој га је купила од државе Србије.

Фото: savez-za-srbiju.rs

“Доћи ће време кад ће Александар Вучић, Синиша Мали, Горан Весић, Драган Стевановић Боске и сви остали који су умешани у овај посао штетан по Србију одговарати пред законом”, казао је Стефановић.

Он је навео да је након продаје ПКБ почело његово убрзано пропадање, што потврђују конкретни подаци.

“Производња млека пала је на историјски минимум – у неким данима августа мање од 100.000 литара, што је пад за више од 30%. Смањен је и број радника, 2.000 хектара је дато у најам Миодрагу Костићу и МК Комерцу. Све је то доказ да смо били у праву када смо тражили да се поништи одлука о продаји и зато гарантујемо да ће након смене ове власти ПКБ поново бити државни”, поручио је Стефановић.

Вучић: ПКБ продат у отвореној тендерској процедури, није тачно да је Србија покрадена

Председник Србије Александар Вучић оценио је, коментаришући изјаву заменика председника Странке слободе и правде Борка Стефановића да је Србија продајом ПКБ-а „опљачкана за најмање 106 милиона евра“, да то није тачно јер је продаја обаљена у отвореној тендерској процедури.

„Они који опљачкали земљу док су били на власти вам кажу да отворена тендерска процедура није добра?“, упитао је Вучић након састанка са папом Фрањом у Ватикану.

Вучић је казао да је тендер за продају ПКБ-а био отворен и су они који су „украли 600 милиона“ могли да се јаве на тендер.

Заменик председника Странке слободе и правде Борко Стефановић изјавио је раније данас да је финансијским извештајем који је објавила компанија Ал Дахра потврђено да је Србија продајом ПКБ-а „опљачкана за најмање 106 милиона евра“.

Стефановић је у писаној изјави навео да је компанија Ал Дахра у финансијском извештају за 2018. годину приказала да је вредност ПКБ-а чак 106 милиона евра већа од цене по којој га је купила од државе Србије.

Борко: Вучићу, одговараће сви који су умешани у пљачку ПКБ, на челу са Вама!

Одговор Борка Стефановића, заменика председника Странке слободе и правде, на реакцију Александра Вучића у вези продаје ПКБ странцима:

„Председниче Вучићу, није слободна тендерска процедура ако право учешћа имају само компаније са приходом већим од 400 милиона, чиме сте практично забранили учешће свим домаћим пољопривредним и прехрамбеним фирмама. Није слободна тендерска процедура ако купцима омогућите само 26 дана да припреме понуду и анализирају 626 страна нацрта уговора, 1.958 катастарских парцела, 370 објеката, 11.248 комада опреме и 13.018 резервних делова, а са Ал Дахром договарате продају 6 година.

Пљачка је када продате највреднији комплекс земљишта у овом делу Европе за цену која је више од пет пута нижа од тржишне. Доказ за пљачку најмање 106 милиона евра се налази и у званичним финансијским извештајима Ал Дахре у којима стоји да је фер вредност ПКБ-а 106 милиона евра већа од продајне цене.

Због тога ће, председниче, ПКБ бити враћен у државно власништво, а сви који су умешани у његову продају на челу са Вама ће за то одговарати пред законом.”

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!