Прочитај ми чланак

Болесно: Месић пореди Србе са Немцима после Хитлера!

0

(Курир)

Човек који је разбио СФРЈ сада заговара чврсто јединство БиХ и тумачи да Србија губитак Космета „не може надокнадити делом територије Босне и Херцеговине“
mesic
Бивши председник Хрватске Стјепан Месић изјавио је да Србија губитак Космета „не може надокнадити делом територије Босне и Херцеговине“, истичући да је Србији потребна катарза какву је проживела Немачка после Хитлера.

– Сада и они морају да доживе катарзу, јер нисмо им ми изабрали Милошевића, њега је Србија изабрала. Зато сада морају да прихвате оно што је прихватила и Немачка после Хитлера, мора да сноси последице“, рекао је Месић за сарајевско Ослобођење.

Он је истакао да су потпуно неприхватљиве иницијативе по којима би се, због губитка Космета, „Србија намирила на рачун Босне и Херцеговине, с Републиком Српском“. То је само илузија, Босна и Херцеговина мора да опстане као држава, нема шансе за њено разбијање. Међународна заједница мора да изврши притисак и они који не прихватају реалност, а Босна и Херцеговина је чврста реалност, не могу да буду на одговорним позицијама у БиХ. Такви морају да оду са сцене“, рекао је Месић.

Месић је позвао Београд да се огради од идеје Велике Србије, како би се релаксирали односи у региону. На Београду је да пошаље поруку и у Босну и Херцеговину и на Косово, поруку да нема империјалне, велике Србије“, рекао је Месић, додавши да на истио начин не може да буде ни велике Хрватске или Албаније.