Прочитај ми чланак

Бојкот седнице Већа за нац. безбедност: Абазовић и још 4 члана нису присуствовали

0

Ни на данашњој седници Већа за националну безбедност није се појавило пет чланова тог тела, који су бојкотовали и претходне две седнице, саопштио је кабинет премијера Црне Горе Здравка Кривокапића.

На седници се нису појавили координатор служби безбедности и потпредседник Владе Дритан Абазовић, председник и потпредседник Одбора за безбедност Скупштине Црне Горе Милан Кнежевић и Мевлудин Нухоџић, министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић и министар спољних послова Ђорђе Радуловић.

„Индикативно је и забрињавајуће да људи на овако одговорним позицијама исказују личну и професионалну неодговорност, те игноришу потребу и обавезу да се старају о безбедности свих грађана“, наводи се у саопштењу кабинета црногорског премијера.

Свих девет чланова Већа су дужни да раде један од најсложенијих послова у државном систему безбедности, истиче се у саопштењу и додаје да „само један члан Већа долази из редова парламентарне мањине, што имплицира да опструкцију у раду Већа за националну безбедност спроводе они који су до јуче поносно истицали своју припадност новој и демократској власти“.

„Препуштамо јавности да закључи о чему је реч, убеђени да ће се конкретни одговори на ово питање указати у данима који су пред нама“, наводи се у саопштењу кабинета премијера Црне Горе.