Прочитај ми чланак

Бојан Пајтић: Мудре владе не продају земљу странцима

0

izb-pajtic

Лидер ДС Бојан Пајтић позвао је известиоца Европског парламента за Србију Дејвида Мекалистера да помогне „едукацији“ чланова Владе, да више не буде међу најнеефикаснијима на свету.

Објашњавајући за „Блиц“ шта је тиме мислио и да ли се шалио када је тражио обуку за премијера и министре, Пајтић је казао да је смртно озбиљан када каже да је Вучићевој влади потребна стручна и логистичка помоћ Европе, у свим областима.

– Вучић и Влада морају да схвате да нису реформе кад грађанима прво узмете плате и пензије па их онда враћате, да мудре владе у европским земљама не продају земљу странцима – наводи Пајтић.

Потпредседница Владе Зорана Михајловић каже да само четири земље ЕУ и Србија имају дефицит државног буџета од 2,15 одсто, што је мисаона именица за претходне српске владе.

– Гради се и завршава 10 пута више путева у односу на годишњи просек претходне деценије. Коначно, нема више финансијских афера с јавним набавкама, што је био знак распознавања Србије док Вучић није дошао на власт – тврди Михајловићева.

Министар рада Александар Вулин каже да о Пајтићевој ефикасности најбоље говоре милионске пљачке у Развојној банци Војводине, Развојном фонду, Тесла банци, као и чињеница да највише прималаца социјалне помоћи живи баш у Војводини, којом 15 година управља ДС. Он каже да су ову владу за ефикасност похвалили Путин, Меркелова, Бајден и Мекалистер, као и грађани Србије, што је најважније и чему Пајтић не може да се нада.

Министарка без портфеља задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић сматра да Пајтић оваквим потезима и изјавама покушава да подигне себи рејтинг на међународној сцени, док је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио Пајтићу да иза њега остају катастрофални резултати и да грађани Војводине живе горе него икада до сада.

Дачић: Треба едуковати опозицију

– Да сам на Пајтићевом месту, тражио бих од Мекалистера да помогне едукацију опозиције, будући да је ова опозиција међу десет најнеефикаснијих на свету – одговорио је Ивица Дачић, министар спољних послова Србије.

(Блиц)