Прочитај ми чланак

„Било ми је место на сахрани“- Вучић заборавио како је нападао митрополита

0

"Моја је била одлука да одем на сахрану митрополита Амфилохија и одам признање и почаст харизматичном човеку са којим се нисам увек слагао и нисам то крио, али сам имао неупоредиво бољи однос последњих месеци него раније", објашњава председник Србије Александар Вучић одлазак у Подгорицу.

– Не мислим да патетишем о не знам чему све, само мислим да је Амфилохије био харизматичан народни трибун и лидер, који се ретко рађа. У једном делу Црне Горе подигао је цркву ни из чега. Не знам коме је то сметало, али био сам задовољан и било ми је место тамо на сахрани – казао је Вучић.

Створило се доста контроверзи око председниковог одласка у Црну Гору на сахрану митрополита Амфилохија. Многи сматрају да му није било место над одром упокојеног митрополита, с обзиром на чињеницу да нису имали лепо мишљење један о другом и да га је митрополит означавао као особу која ће издати Косово, па је био редовно нападан преко прорежимских таблоида којима Вучић директно диригује.

Дан након сахране митрополита он прича како је „лаж“ и да је желео да говори испред Храма у Подгорици и да му то нико ниеј забранио, па ни Епископски савет.

– Никада нисам тражио да говорим на сахрани Амфилохија, нити ми је ко забранио. Наведите ми човека или једно име од кога сам тражио да говорим. Само сам желео да одем, да се поклоним, то је била моја обавеза, то сам и урадио. Обишао сам Српску кућу и рекао колико је Србија новца уложила. Био сам на једној телевизији, али сам исмеван преко таблоида. Када бих демантовао насловне стране појединих медија, данима бих то морао да радим – казао је он.

Заборавио је да каже како је пред опело покојном Амфилохију радио на својој промоцији и давао изјаве новинарима.

И за тај његов чин су исти криви „поједини медији“.

А и ти медији, стварно пишу свашта – уместо да слушају председника.

Заборавио је и како му се народ обраћао на албанском „мирдита“, и показао да је непожељан.