Прочитај ми чланак

АВ ПО ОПОЗИЦИЈИ: Како Ђилас за пет година 25 милиона евра? Ко даје паре Јеремићу?

0

Председник Александар Вучић је рекао да стоји иза свега што је говорио за Драгана Ђиласа и Вука Јеремића и упитао како би неко на поштен начин за пет година на власти зарадио 25 милиона евра, или зашто стране амбасаде и због чега уплаћују Јеремићу, као амбасада Катара и то не у Београду, него из Берлина, 200.000 евра.

Вучић је навео да то што неко има 25 милиона евра, које је сам пријавио, а о чему је писала истраживачка мрежа Крик, а не он, нормално је само онима који само у милионима и стотинама хиљада евра размишљају…

Додао је да је 2007. године, када је ушао у власт, Ђилас пријавио стан, сат, женину некретнину и 70.000 евра.

„Одакле, бре, 25 милиона евра између 2007. и 2012. године“, запитао је Вучић и додао: „Јел’ то поштено стечено? Па лоповлуком, него како“, приметио је.

Вучић је, говорећи о Јеремићу, рекао да су са спорне фотографије на којој се налази Јеремић, сви сем њега похапшени.

„Сви они лопови, а само он поштен…?“, запитао је председник Србије и навео да је очигледно и јасно да је реч о међународној криминалној организацији и „лоповској банди“.

„И сада кажу ‘тужићемо те, Вучићу'“, наставио је председник Србије и додао, иронично, да се „страшно уплашио“.

О платама и противницима: Србији иде боље, они нек звоцају

На питање новинара како коментарише „то што телевизија Н1 води кампању против њега“ због ранијих изјава да ће просечна плата до краја године бити 500 евра, Вучић је рекао да није суштина у тој телевизији, него у његовим политичким противницима.

„Да нема мене, не знам ни шта би радили, не би имали другу тему… Само чекам да ме у веременску прогнозу убаце, још ту част нисам доживео, онда бих знао да сам тамо буквално у свему покривен“, рекао је Вучић.

Каже да је, када је преузео Владу, просечна плата била 336 евра, и наводи да она сада износи око 425 евра.

„Уз ново повећање, плате ће се приближити просечној плати од 500 евра. Али није то проблем, зашто они то раде, у питању је тактика. Знају они и виде да ствари иду набоље и управо им то смета“, указао је Вучић.

 

„Купујемо гласове у Нишу? Својих одборника?“

Председник Србије рекао је да су бесмислене тврдње да СНС купује гласове одборника у Нишу, а поводом одлуке о Аеродрому „Константин Велики“, имајући у виду да СНС у локалној скупштини има већину, односно 15, можда и 20 одборника више од опозиције.

„Кога купујемо? Своје одборнике?“, узвратио је Вучић и упитао где је ту смисао, и зашто би куповали гласове својих одборника.

Према његовим речима, СНС има значајну већину и стварно не види зашто би се тако нешто уопште радило.

Вучић је рекао и да би СНС, када би се сада у Нишу одржали избори, имао више гласова него што их тренутно има, а опозиција значајно мање.

 

Њихова идеја је да све што је добро не сме да остаје добро ни једнога дана, каже председник и поручује да „људи виде да Србији иде боље, људи виде да ће им плате и пензије бити веће и то на здравим и сигурним темељима“, рекао је Вучић.

Каже да, захваљујући Влади Србије и премијерки Ани Брнабић, као и политици која је постављена пре четири-пет година, та политика доноси значајне резулатате.

„Србији ће бити боље, а они нека звоцају… баш никакав проблем немам с тим“, поручио је Вучић.

Упитан да прокоментарише позив неких опозиционих партија да грађани у петак обуставе саобраћај, Вучић је рекао: „Протестујте колико хоћете, радите шта год хоћете, изађите заједно с овима који краду и пребацују новац у стране банке, али не можете да угрожавате животе људи.“

„Нашли су се неки политички лудаци који би да зауставе саобраћај, а шта ако неко настрада? Ко ће бити крив? Грађани морају да знају ко ће бити крив. А што се мене тиче, можете да протестујете колико хоћете, с тим немам никакав проблем“, поручио је Вучић. 

„Лако ћемо исплатити фудбалерима десет милиона евра ако победе“

Председник каже да се спортистима у рекордном року исплаћују награде за освојене медаље и да би држава без проблема исплатила десет милиона евра фудбалским репрезентативцима уколико освоје Светско фудбалско првенство у Русији.

Вучић је тако прокоментарисао наводе појединих опозиционих лидера да је обећао десет милиона евра српским фудбалерима „јер зна да они не могу да освоје награду у Русији“.

„Праве се паметни њихови плаћени аналитичари и кажу да сам то обећао јер знам да неће освојити медаље. Урадили смо најчистију ствар, наше је да мотивишемо наше момке, да навијамо да нам донесу радост, да Србија и Београд после тога буду пуни туриста, да можемо још више да радимо и зарађујемо“, рекао је председник новинарима.

Вучић је нагласио да држава данас свим спортистима исплаћује награде у року од три дана, док се, како је рекао, у време бивше власти на исплату чекало по две године.

„Ми смо награде спортистима утростручили, а са лакоћом бисмо исплатили фудбалере ако освоје првенство. Навијаћемо за наше момке, а шта ће урадити, зависи од њиховог знања и расположења“, рекао је Вучић.