Прочитај ми чланак

Америчка лобистичка агенција оптужује Србију за политички прогон Мишковића

0

Курир

БЕОГРАД – Америчка лобистичка компанија „Подеста груп“, коју је власник „Делте“ ангажовао да би га избавили из затвора, послала је на све најважније адресе у ЕУ и САД писмо у којем оптужују Владу Србије за политички прогон Мирослава Мишковића и за непостојање правне државе!

мишковић

Како пише недељник Нови магазин, лобисти „Подесте“ у писму упућеном европским и америчким званичницима траже хитно ослобађање Мирослава Мишковића јер је у притвору из „чисто политичких разлога“.

У писму, у које је овај недељник имао увид, наводи се да се Мишковић налази у притвору без основа и да његов случај указује на „озбиљне недостатке по питању владавине права“.

– Националистички настројени политичари који су ухапсили Мишковића и ставили га у притвор по совјетском моделу искористили су га као жртвеног јарца да би себи подигли популарност. То су урадили подстичући бес у народу због његовог богатства, демонизујући га и осуђујући у медијима који су под контролом државе, оптужујући га за лошу економију и продужавајући му притвор без разумног разлога – наводи се у писму.

Подсетимо, Курир је први медиј који је објавио да је Мишковић за невероватних 20 милиона евра ангажовао чувену „Подеста груп“ да убеђује Запад и дипломате из САД и ЕУ да у Србији нема правне државе, али и да због његовог хапшења не заслужујемо датум за почетак преговора. Како је открио извор Курира, стратегија Мишковићевих лобиста је да што више „оцрне Србију“ не би ли на тај начин направили утисак код западних дипломата да је Мишковић у затвору из чисто политичких разлога и да зато треба притиснути Београд да га пусти из притвора.

Мирославу Мишковићу, његовом сину Марку и Милу Ђурашковићу, власнику „Нибенс групе“, Апелациони суд продужио је притвор за још три месеца. Како се наводи у саопштењу суда, притвор може да им траје најдуже до 9. јуна.

– Мирославу Мишковићу и Ђурашковићу притвор је продужен због опасности од бекства, као и због тога што су извршење кривичног дела и тежине његових последица довели до узнемирења јавности. Марку Мишковићу притвор је продужен због опасности од бекства – саопштио је тај суд.

Делта: Ангажовали смо „Подеста груп“

У Сектору за корпоративне комуникације „Делта холдинга“ за Курир су тада рекли да су ангажовали „Подеста груп“, али због развијања компаније.

– Ангажовање ове фирме нема никакве везе с поступком који је покренут против Мирослава Мишковића, па ни с његовим ослобађањем из притвора.