Прочитај ми чланак

Амбасадору Русије честитали само СНП Наши

0

Vladimir Putin, Aleksandar Lukašenko i Nursultan Nazarbajev u
БЕОГРАД – Русија је, како то оцењују аналитичари и пишу страни медији, направила историјску ствар креирањем Евроазијског економског савеза са својим савезницима Белорусијом и Казахстаном, али у Србији, бар од стране чиниоца политичког живота по свему судећи то није доживљено тако, јер је на адресу Русије стигла само једна честитка и то од невладине организације Наши.

 

Организација Наши је упутила честитку амбасадору Русије поводом формирања Евроазијског економског савеза, а ниједан званичник Србије није урадио ништа слично, иако се дало за очекивати да ће бар Ивица Дачић као шеф српске дипломатије упутити честитку руским властима и Владимиру Путину као стратешком партнеру Србије.

 

Редакција Правде је покушала да ступи у контакт са амбасадором Русије овим поводом, али без успеха, па смо питали Ивана Ивановића, лидера Наших, шта мисли о односу српских власти према Русији по овом питању и изостанку геста званичне честитке, а он нам је кратко одговорио да „Србијом влада Бела Кућа“.

СНП Наши су у свом допису амбасадору Чепурину навели да „СНП Наши као творци првог српског политичког програма евроазијских интеграција и покретачи евроазијске идеје у Србији желе посебно да истакну да ову велику победу евроазијских народа сматрају на одређени начин и својом сопственом победом“.

У Астани, 29. маја, Русија, Белорусија и Казахстан су потписали документ Договор о Евроазијском економском савезу и у свету је овај догађај оцењен епохалним и историјским политичким догађајем.

(Правда)