Прочитај ми чланак

АМБАСАДОР ИЗРАЕЛА УВРЕДИО СРБЕ: Након скандала исправио твит-честитку Хрватској

0

Амбасадор Израела у Хрватској Илан Мор исправио је после неколико сати твит којим је раније данас честитао Хрватској Дан победе и годишњицу војно-полицијске операције Олуја. Ова честитка изазвала је оштре критике Београда.

„Честитке Хрватској поводом Дана домовинске захвалности“, написао је амбасадор у новом твиту, не помињући ни Дан победе ни операцију Олуја, пренео је лист „Тимес оф Исраел“.

Твит је промењен како би на исправан начин одразио намеру амбасадора и државе Израел, речено је том листу у Министарству спољних послова Израела, преноси Радио Слободна Европа.

У претходном твиту амбасадор Мор је честитао Хрватској 24. годишњицу „операције Олуја, којом је обновљен њен суверенитет у Домовинском рату“.

Амбасадор Србије у Израелу Милутин Станојевић оценио је тим поводом да је „честитање погрома онима који га славе сваке године као ‘Дан победе’ или ‘обнављање суверенитета’ против основних људских принципа модерних друштава“ и „више него иронично и тужно, пошто долази од представника Израела“, пренео је израелски лист.