Прочитај ми чланак

Амбасадор Израела у Загребу објавио снимак злочина Хамаса, па срамно поменуо Србе

0

Амбасадор Израела у Хрватској Гари Корен показао је у четвртак представницима локалних медија нецензурисани снимак злочина Хамаса.

Узнемирујући снимак, како је рекао, није ни на који начин објављен у израелском медијима него је само приказан министрима и делу посланика у парламенту. На снимку упада Хамаса у Израел види се иживљавање над мртвима, спаљена тела, укључујући и тело бебе, одрубљивање глава…

Корен је нагласио да је двоминутни снимак тек део дужег и да га је јавно приказао како би свет знао са ким Израел има посла.

За људе у Гази каже да им је испран мозак и да то Хамас систематично ради годинама и то делом и кроз школски систем који генерише мржњу према Јеврејима и заговара уништење јеврејске државе.

Тврди и да Израел нема другог избора него да уништи Хамас и да би, када би од тог циља сада одустали, то значило да је ово само још једна рунда убијених људи на Блиском истоку.

Корен тврди да је Израел одложио копнену инвазију како би цивили могли да се на време евакуишу из Појаса Газе. Израелски амбасадор је рекао да је до одлуке о одлагању дошло управо ради смањења броја жртава међу цивилима и додао да је 700.000 цивила отишло на југ Појаса Газе док је друге Хамас спречио уништавајући евакуацијске руте, што је Израел, како је рекао, успео и да докаже.

„СРБИ У ХРВАТСКОЈ ИМАЛИ СРЕЋЕ“

Амбасадор Корен каже да би Египат и друге земље на Блиском истоку требало да кажу зашто нису примиле избеглице из Газе и зашто нису нимало одушевљене том идејом.

Додао је да „Хрватска због Домовинског рата“ добро разуме чему је Израел изложен. Рекао је и да су Срби са територије Хрватске „имали среће“ што је Србија хтела да их прими за разлику од арапских држава које не желе да прими Палестинце јер их сматрају реметилачким фактором.

Корен је на брифингу изјавио и да је западњацима данас лако да заузму „праведнички став“ о сукобу јер им нико не прети.

– Нама је овај рат питање опстанка – рекао је амбасадор.

Наводи да га не изненађује да су Европљани постали пацифисти након два ужасна светска рата, али додаје да Израел није у Европској унији него на Блиском истоку.

– На Блиском истоку су правила другачија. Ми можемо бити највише хумани што можемо, али друга страна није хумана. Ми нисмо хришћани. Нећемо окренути други образ. Ратови нису нежни. Нису то биле ни „Олуја“ ни Домовински рат – рекао је Корен наглашавајући да Израел нема другог избора осим потпуног уништења Хамаса.