Прочитај ми чланак

Алексић зове све опозиционе странке да се прикључе протесту: Сви на улице и данас

0

Један од носилаца изборне листе "Србија против насиља" Мирослав Алексић рекао је да очекује да ће београдски избори бити поновљени и оценио да се у Београду догодила изборна крађа која представља врхунац свих неправилности изборног процеса.

Он је заједно са Мариником Тепић, која је такође носилац те изборне листе, ступио у штрајк глађу и навео да ће испред зграде Републичке изборне комисије остати до даљег.

„Синоћ је Градска изборна комисија одбила да на дневни ред стави захтев листе ‘Србија против насиља’ о поништавању избора на нивоу Београда. Овде нема речи о изборима, ово је класична крађа. Очекујемо да се прикључе и друге политичке организације, као и да регује међународна заједница“, рекао је Алексић телевизији Нова С.

Он је позвао све опозиционе странке да се прикључе протесту и, како је навео, „очувању изборног процеса“, а нови протест најавио је за вечерас у 18 часова.

„РИК је највеће изборно тело на функцији и могу да реагују тако што ће наше захтеве преусмерити на ГИК. Али очигледно нису институције те које доносе одлуке. Јер овде се ради и о крађи парламентарних избора, као и београдских“, оценио је Алексић, преноси Н1.