Прочитај ми чланак

Алексић: Полиција ме пред сином малтретирала сат времена

0

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић објавио је на свом Твитер налогу да га је припадник полиције у Трстенику зауставио док је возио свој аутомобил, иако према његовим речима није имао разлога за то. Навео је да га је полицајац малтретирао сат времена, а да су пола сата након тога на њега кренули оркестрирани напади таблоида.

Алексић је за наш портал рекао да се овај догађај десио јутрос око 10 сати у Трстенику и да је кренуо да одвезе свог сина у село.

“Нас двојица смо били сами у аутомобилу на једној локацији, на којој иначе не стоји полиција, јер је ту пружни прелаз и пуна линија, а ту је и кружни ток. Ту је полицијско возило стајало у травњаку. Када сам се приближио њима, они су већ зауставили једно комби возило, али када је полицијац видео мене у аутомобилу, он је практично истрчао испред и кренуо да маше рукама”, рекао је Алексић за наш портал.

Потпредседник Народне странке рекао је да је истина да није везао појас и да му је полицајац након утврђивања да је направио прекршај, рекао да врати аутомобил уназад, јер морају да провере возило.

“Ја сам се паркирао и остао у аутомобилу. Мислио сам да пише казну за појас, али то је потрајало неких 15 минута. Видео сам полицајца како прича са неким телефоном, а када сам другог питао о чему се ради, рекао ми је да не зна шта се дешава. У једном тренутку дошао је до мене и рекао ми доста дрско да мора да ме алкотестира. Иначе, не пијем кад возим, али пристао сам на то. Није било алкохола након тестирања. Након тога рекли су ми да су морали да провере моје возило”, наставио је Алексић.

Он је казао да је изашао из возила како би питао о чему се ради, на шта му је други полицајац рекао да мора да се врати у возило, док се не састави записник.

“Тада је изашао полицајац Симић из возила и заповеднички ми рекао да се хитно вратим у аутомобил. Тада сам схватио да је у питању нека игранка и рекао му да дође, али он није хтео. Након неког времена је рекао да још увек чека неке информације и резултате провере, али он је био јако дрзак и безобразан. Када сам ја извадио телефон да снимам, он је почео да се крије и бежи, а очигледно је да се консултовао са неким шта да ради”, јасан је потпредседник Народне странке.

Алексић је нагласио да је најгоре од свега што су пола сата након тога кренули напади на њега, на насловној страни једног таблоида.

“Писало је да сам бахат и да сам дирао полицајце. То потврђује да је у питању била једна синхронизована акција саобраћајне полиције, са неким ко је то одмах јавио таблоидима. Ја ћу у понедељак ићи у полицијску станицу и тражићу да се спроведе истрага. Неће на овоме стати”, закључио је Алексић.

На снимку, који је Алексић поставио на свом Твитер налогу, могу се чути детаљи разговара између њега и припадника полиције. Алексић је упорно говорио да не жели да потпише записник, док је полицајац говорио како Алексић може да измири своју казну.

“Нећу да потпишем ниједан записник, зато што сам се вратио у ауто, оног момента када ми је Ваш колега рекао да се вратим”, казао је потпредседник Народне странке, на шта је полицајац узвратио:

“Хоћете ли да потпишете записник?”, наставио је полицајац, а узбро је уследио Алексићев одговор:

“Нећу да потпишем, али хоћу да примим. Вратио сам се у ауто, чим ме је ваш колега упозорио. Стојим овде већ сат времена са дететом од пет година. Само да знате, малтретирате ме”, казао је Алексић.

Он је даље додао да му је провераван аутомобил, као и да је рађено алкотестирање.

Након неког времена, пошто се полицајац очигледно консултовао са надређенима, предао је Алексићу примерак уплатнице, док на крају записник није добио, на шта се он пожалио.

“Нисам добио никакав примерак записника. Зашто ми не дате записник?” питао је Алексић, али је полицајац кратко узвратио:

“Зато што сте одбили да потпишете и примите. Срећан пут и пријатно”, рекао је на крају припадник саобраћајне полиције.