Прочитај ми чланак

Алексић: Нема договора напола, опозиција да наступи јединствено на свим изборима

0

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да нема договора напола и да ће опозиција „иде јединствено на свим нивоима избора или не иде“.

„Верујем да ће кључне опозиционе странке то схватити и да ће бити постигнут договор првенствено између Народне странке, ССП-а и ДС-а и да ће се већина придружити том блоку, а остали нека после тога сами одлуче како ће наступити на изборима. Кључан је договор између ове три странке“, рекао је Алексић у интервјуу за лист „Нова“.

„Сматрамо да би требало да имамо једног председничког кандидата, заједнички наступ на парламентарним изборима и јединствену опозициону листу за београдске изборе. То од нас очекују грађани Србије и тиме бисмо показали да имамо неопходну енергију која ће подићи опозиционо бирачко тело да изађе на изборе и гласа за једну колону. Свако друго решење ће дати слабији резултат“, додао је Алексић.

Алексић је навео да би они који помишљају на излазак у више колона као у Црној Гори, требало би да имају да је то неупоредиво, јер су у Србији најављени истовремено председнички, парламентарни и градски избори у Београду, што није био случај Црној Гори, где су одржани само парламентарни избори.

На питање ко би могао да буде председнички кандидат опозиције, Алексић је одговорио да Србија има „много кандидата који су способнији, паметнији и бољи од Александра Вучића“.

„Реч је о томе да ли ће неко од њих хтети да уђе у политичку арену и својим личним доприносом покрене промене у Србији. Постоји неколико кандидата о којима и са којима разговарамо. Када будемо дефинисали договор о наступу на изборима, тада ћемо објавити и име кандидата. Важно је да кандидат буде прихватљив народу, а не само странкама, медијима и друштвеним мрежама“, рекао је Алексић.

Упитан да ли учествовање Народне странке на локалним изборима у Неготину, заказаним за 17. октобар значи да је ближа одлуци о изласку на изборе најављене за април 2022. године, Алексић је одговорио да та странка „у овом тренутку није ближа одлуци на изласку на изборе“ следеће године.

„Учествоваћемо на локалним изборима у Неготину управо да бисмо током тог изборног процеса, који је последњи до избора најављених за пролеће 2022. године, могли да видимо шта се дешава на терену током кампање и да ли постоје помаци у изборним усовима, што ће бити важан елемент приликом одлучивања да ли ћемо учествовати на пролећним изборима“, рекао је Алексић.