Прочитај ми чланак

Алексић: Колувија чува своје шефове, Вучић ниједну лошу реч о њему није рекао

0

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да суђење власнику „Јовањице“ Предрагу Колувији, оптуженом за највећу производњу марихуане у Европи, показује да он настоји да сачува „своје праве шефове“, а да му они гарантују да ће све проћи „безбедно по њега и да ће у једном тренутку бити ослобођен“.

„Цела држава је стала иза Колувије и сада раде на контроли штете како се не би дошло до краја и како се не би сазнала пуна истина. Председник Србије Александар Вучић ниједну лошу реч није рекао о Колувији, није похвалио полицајце који су решили тај случај, него их нападају таблоиди под контролом власти“, рекао је Алексић телевизији Н1.

Foto: Printscreen/minrzs.gov.rs

Алексић је истакао да је „очигледно стратегија да се свим средствима нападну нападну полицајци и тужилац“, и додао да је исти модел примењен и у случају Дарка Шарића, када је бивши начелник криминалистичке полиције Родољуб Миловић називан „генералом Папајом“.

Алексић је подсетио да Колувију брани адвокат Владимир Ђукановић, лични пријатељ председника Србије, посланик СНС-а и председник Одбора Скупштине Србије за правосуђе, који заступа и председниковог брата Андреја Вучића у спору који је покренуо против Алексића.

„Инспектори који су открили случај ’Јовањица’, Слободан Миленковић и Душан Митић, прошли су полиграфско испитивање и то када је прошле године Вучић најављивао да су он и његов брат Андреј спремни да иду на полиграф, али то до данас нису учинили. Позивам их да сада оду на полиграф, али да тестирање буде независно, а не на Вулиновом полиграфу“, навео је Алексић.

Алексић је рекао да је Колувија „очигледно припреман да буде нови министар пољопривреде“, што би се и догодило да није ухапшен.

„То што Колувија помиње Андреја Вучића и Звонка Веселиновића само говори да је полиција имала сазнања и раније и зато су га питали о њима. Зашто полицајци нису питали Колувију о академику Костићу, него за баш о Андреју Вучићу и Звонку Веселиновићу? То значи да су имали нека сазнања“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да је Колувија у својој одбрани говорио „невероватне ствари“ и да само још није рекао да су га „киднаповали ванземаљци и да је Ватикан умешан“ у тај случај.

„Колувија изговара исте реченице као председник државе, говорио као државни функционери када гостују у јутарњим програмима телевизија са националним фреквенцијама под контролом власти“, рекао је Алексић.